Uge 10 blev præget af overraskende nederlag til flere af de velspillende hold, og spillere som Kareem Hunt, Darius Slayton, Javon Hargrave og Jadeveon Clowney sprang i øjnene. Gul Klud giver her en tanke til alle de hold, der var i aktion i uge 10.

Oakland Raiders – Los Angeles Chargers 26-24

Raiders: Erik Harris blev helten for Raiders
Oakland Raiders har gang i en overraskende god sæson, men det har primært været grundet deres solide angreb. I torsdagkampen mod divisionsrivalen Los Angeles Chargers, blev det dog en forsvarsspiller, der løb med alle overskrifterne. Den udraftede safety Erik Harris spillede en suveræn kamp i opdækningsspillet, hvor han kun tillod et enkelt catch for fem yards på de tre kast, der kom i den unge spillers retning. Derudover fik han ifølge NFLs egne statistikker hånden på tre bolde, og nåh ja, så lavede en to interceptions, hvoraf den ene blev returneret til touchdown. I en primetime kamp torsdag aften, er det noget af en bedrift, for en fyr, der for ikke så længe siden arbejde i en fabrik, der producerede kartoffelchips.

Chargers: Philip Rivers spillede en skidt kamp
Hold da op en elendig kamp for Philip Rivers. Den 37-årige quarterback havde ikke nemme forhold med en dårligt spillende offensiv linje, der tillod fem sacks, men det er ikke undskyldning nok. Rivers kastede officielt tre interceptions, men det blev faktisk til to mere på forfærdelige kast, men disse blev kaldt tilbage efter fejl andre stedet på forsvaret. Rivers havde alligevel muligheden for at føre sit hold til sejr, men gik 0-7 på sidste drive med en serie af kast, der virkede planløse. Spilkaldene kan have påvirket Rivers, men der var ikke meget præcision i armen i nederlaget til Raiders.

Jacob Graversen

Chicago Bears – Detroit Lions 20-13

Chicago Bears: Fremragende kamp af reservelinebackeren Nick Kwiatkoski
Danny Trevathan blev skadet og udskiftet under kampen, men han blev på ingen måde savnet. Reserven Nick Kwiatkoski spillede en brandkamp i opdækningen, hvor han på 38 kastespil blot tillod to af fem bolde kastet i hans retning og greb en interception. Den flotte opdækning blev krydret med ni tacklinger og et sack. Kwiakoski spillede også fint sidst han fik chancen mod Vikings, og det bliver interessant at se, om han kan få flere snaps i fremtiden.

Detroit Lions: Lions’ forsvar er quarterbackenes bedste ven
Intet kan sparke liv i en quarterback som et møde med Lions’ forsvar. I denne runde var det Trubiskys tur til at spille sæsonens bedste kamp mod Detroit, efter Aaron Rodgers, Kirk Cousins, Derek Carr og Daniel Jones de seneste fire uger har ramt topniveau mod de sløve løver fra Motown. Holdet har tilladt 26,3 points per kamp til modstanderholdet i år. Holdets opskrift til succes bliver derfor at håbe på, at Matthew Stafford kan smide flere points på tavlen end modstanderholdet. Lions skal nok blive underholdende at se på, men deres forsvar er for tandløst til, at de for alvor kan lege med om en slutspilsplads i NFC.

– Nikolaj Sattrup

Cincinnati Bengals – Baltimore Ravens 13-49

Cincinnati Bengals: Joe Mixon leverede endelig en god kamp
Det er ingen hemmelighed, at Cincinnati Bengals’ angreb er særdeles ringe. Det er falder i høj grad tilbage på den offensive linje – eller mangel på samme – som hverken har åbnet huller for løbeangrebet eller beskyttet sin quarterback. I søndags lykkedes det imidlertid for Bengals at løbe for 157 yards mod ét af NFL’s bedste forsvar. Således fik Joe Mixon hul på bylden – og med 114 løbet yards præsterede han sin foreløbigt bedste kamp i 2019. Løbeangrebets pludselige slagkraft var det eneste positive i en ellers skrækkelig indsats af Cincinnati Bengals.

Baltimore Ravens: Marquise Brown er Ravens’ eneste wide receiver de facto
I søndagens nedsabling af Cincinnati Bengals kastede Lamar Jackson 17 bolde fordelt på fire spillere. Heriblandt var rookie Marquise Hollywood Brown den eneste reelle receiver. Brown greb fire bolde for 80 yards og et touchdown, mens Jacksons øvrige, kastede bolde blev fordelt til de tre tight ends Mark Andrews, Nick Boyle og Hayden Hurst. Det har været en holdbar fordeling indtil videre, men spørgsmålet er, om Ravens-angrebet bliver for afhængigt af Jacksons ensidige tiltro til Marquise Brown? 

– Nicholas Jørgensen

Cleveland Browns – Buffalo Bills 19-16

Cleveland Browns: Kareem Hunt var flerdimensionel i debutkamp
Efter otte kampes karantæne vendte runningback Kareem Hunt tilbage til NFL, og i sin debut for Cleveland Browns, havde den 24-årige spiller fra Ohio en flot debut. Hunt spillede en meget alsidig rolle for angrebet, og det var tydeligt, at trænerstaben gerne ville bruge ham selv om startende runningback Nick Chubb er blandt ligaens bedste. De to blev brugt i mange af de samme formationer, og Hunt aggerede endda fullback og blocker på flere af Chubbs løb. Den nye Cleveland Browns-spiller var på banen i 38 snaps, men 14 af disse (lidt over en tredjedel) kom, hvor han direkte stillede op som receiver. Mayfield kastede efter Hunt ni gange, syv af disse blev grebet for i alt 44 yards og et par første downs. Derudover havde Hunt også fire løb for 30 yards. Browns-sejren var stadig ikke køn fra et offensivt perspektiv, men Hunt gjorde sit til, at Cleveland vandt opgøret.

Buffalo Bills: Steven Hauschka blev skurk
Buffalo Bills burde vel egentligt have vundet dette opgør. Udeholdet virkede bedst og mest veloplagt store dele af kampen, men hvis ikke alle spillets facetter fungerer i harmoni, kan det være svært at vinde over selv det værste hold i NFL. Special teams fungerede ikke for bøfflerne fra det kolde nord, holdets kicker, veteranen Steven Hauschka, brændte begge sine field goal-forsøg mod Browns. Det første blev brændt fra blot 34 yards ude, og da han fik chancen for at sende kampen i forlænget spilletid, skød han også forbi mål. Når holdet taber med tre point i en lavtscorende affære, skal noget af skylden placeres på kickerens brændt spark.

– Jacob Graversen

New Orleans Saints – Atlanta Falcons 9-26

New Orleans Saints: Der mangler en anden wide receiver udover Michael Thomas
Det var en spøjs kamp, der på alle måder brød med, hvad vi tidligere har set i år. Falcons’ forsvar, som har været helt skrækkeligt, var ovenpå i alle spillets facetter, og de dominerede oppe foran, mens de i det store hele lukkede pænt ned for Saints’ våben. Michael Thomas greb stadig for mange yards, men Saints kunne ikke strikke flere gode kastespil sammen i træk. En af grundene til det er, efter min mening, at Saints mangler kvalitet på receiver-pladserne efter Thomas. Tre’Quan Smith og Ted Ginn Jr. byder ikke ind med nok, og ingen af dem er pålidelige bidragydere.  Det var også et problem i 2018, og det er ærgerligt, at det ikke virker til at være blevet bedre i år.

Atlanta Falcons: Var Dan Quinn virkelig næsten hele problemet?
Atlanta Falcons’ forsvar var som forvandlet mod Saints. Efter en bye week var der pludselig styr på tropperne, og de mange opdækningsfejl, som har plaget holdet, var pludselig elimineret, mens pass rushet pludeligt var effektivt. Nogle af ændringer de sidste uger har været ansvarsområderne blandt trænerne på forsvaret, og de sidste par uger har linebacker-træner Jeff Ulbrich kaldt spillene på forsvaret. I denne uge bidrog secondary-træner Raheem Morris, der indtil for to uger siden var holdets wide receiver-træner, så med spilkaldene på tredje down. Alle de her rokader kan virke noget forvirrende, men faktum er, at nye folk er i spidsen for spilkaldene på forsvaret i stedet for Dan Quinn, og det så ud til at virke. Nu er spørgsmålet, om det var en enlig svale, eller om det fortsætter.

– Teis Joranger

New York Jets – New York Giants 34-27

New York Jets: Flot kamp af de forreste syv
Jets har gennem hele sæsonen været ganske stabile mod løbet. Men i weekenden oversteg de alle forventninger, ved at holde Saquon Barkley til blot én yard på 13 forsøg. Det er ganske enkelt en fremragende præstation mod en af ligaens mest dynamiske spillere. Kasteforsvaret leverede også flot spil med hele seks sacks og ti qb hits. 

New York Giants: Darius Slayton er blandt de bedste rookie-receivere
I årets draft valgte Giants Darius Slayton i femte runde, hvilket begynder at ligne et vaskeægte steal. Med Sterling Shepard ude med en hjernerystelse er Slayton for alvor trådt i karakter hos Giants. I weekenden spillede Slayton 67 ud af 72 offensive snaps og var gennem kampen favoritmålet for Daniel Jones. Slayton greb ti bolde for 121 yards og to touchdowns, hvilket giver ham fem touchdown indtil videre i sæsonen. Det er flest af alle rookie-receivers sammen med DK Metcalf og Terry McLaurin, der også har fem styks. 

– Mikkel Nielsen

Tampa Bay Buccaneers – Arizona Cardinals 30-27

Tampa Bay Buccaneers: Jamel Dean tog revanche
Imod Seattle Seahawks i forrige spillerunde spillede Jamel Dean for første gang en stor rolle som cornerback, siden Tampa Bay Buccaneers valgte ham i tredje runde i foråret. Og det gik ikke godt – imod Russell Wilson tillod han hele tre touchdowns. Men han tog revanche imod Arizona Cardinals og Kyler Murray med en imponerende præstation. Jamel Dean havde flere flotte spil, og han noterede sig for sæsonens første interception, mens han brød fire kast. Han tillod desuden kun én reception på fem kast i hans retning, og den reception, han tillod, var for -2 yards (minus 2!). 

Arizona Cardinals: Larry Fitzgerald og Christian Kirk er en stærk duo
Arizona Cardinals tabte godt nok kampen, men Kyler Murray viste, hvorfor han var førstevalget i NFL-draften med endnu en stærk præstation, og han kan blandt andet takke receiverduoen Larry Fitzgerald og Christian Kirk for hjælpen. De – til dels sammen med receiver Andy Isabella – var ustoppelige med tilsammen 209 yards og tre touchdowns. Christian Kirk stod for alle tre touchdowns, men Larry Fitzgerald havde også et par highlight-spil med et enhånds-catch, ligesom han sørgede for fem første downs. Selvom Larry Fitzgerald er i karrierens efterår, er det en stærk receiverduo lige nu.

– Victor Risager

Tennessee Titans – Kansas City Chiefs 35-32

Tennessee Titans: Jonnu Smith ligner fremtiden på tight end
Det har taget noget tid for Jonnu Smith at slå igennem i NFL, men de sidste fire uger har han endelig leveret varen. Efter Delanie Walkers skade er han trådt i karakter med flere gode præstationer. I alt har Smith grebet for 190 yards og et touchdown over de sidste fire uger. Det er stadig ikke noget, der skaber de store overskrifter, men ser man kampene springer hans fart og evne til at skabe noget efter catchet i øjnene. Og de 190 over fire kampe er stadig en markant forbedring over de cirka 500 yards, som de første 35 kampe i NFL førte med sig. Med Walker godt oppe i årene kunne Smith ligne fremtidens starter på tight end.

Kansas City Chiefs: Den offensive linje er et problem efterhånden
Skader, skader og flere skader. Kansas City Chiefs var i forvejen uden den normale venstre tackle Eric Fisher, der har været skadet i en del uger efterhånden. Hans fravær har været mærkbart, da Cameron Erving bare ikke har starterniveau på tackle. Derudover har holdet manglet starter Andrew Wylie, og i søndagens kamp mistede man så hans afløser Martinas Rankin. Chiefs’ offensive linje-træner Andy Heck har været god til at få meget ud af uprøvede spillere, men det kan virkelig mærkes, at der mangler noget niveau blandt de nuværende startere. Chiefs har brug for at få især Fisher tilbage, da Erving er en stor hæmsko. Specielt i næste uge, hvor modstanderne blandt andet hedder Joey Bosa og Melvin Ingram.

– Teis Joranger

Indianapolis Colts – Miami Dolphins 12-16

Indianapolis Colts: The good, the bad and the ugly
Der var lidt af det hele i kampen mod Dolphins. Det gode var fremragende præstationerne af stjernerne Quenton Nelson, Darius Leonard og Justin Houston. Det dårlige var Adam Vinatieri, der missede endnu et ekstra point. Han er tydeligvis elsket af holdet, men dårligt spil skal have konsekvenser i NFL – uanset om dit efternavn er Vinatieri eller Aguayo. Det grimme var Brian Hoyer, der er den direkte årsag til, at Dolphins vandt kampen. Hoyer tog dårlige beslutninger, kastede tre interceptions og kunne slet ikke få gang i angrebet. Hvis ikke Brissett bliver klar til næste uges vigtige divisionsopgør mod Jacksonville Jaguars, får Colts det overordentlig svært. 

Miami Dolphins: Aflys snakken om ‘tanking’
Det kan godt være, at Miamis ledelse og ejerskab drømmer om førstevalget og muligheden for at vælge Tua Tagovailoa eller Joe Burrow, de to mest hypede college-quarterbacks netop nu. Men Brian Flores og Miamis spillere har andre planer. Dolphins har været meget mere kompetetive siden de gav nøglerne til angrebet til Ryan Fitzpatrick, der ikke spillede nogen fremragende kamp mod Colts, men lavede nok spil til, at Dolphins kunne stjæle en sejr. Miami har stadig kampe tilbage mod Bills, Browns, Jets, Giants og Bengals, og det virker ikke helt usandsynligt, at de hiver et par sejre mere i hus før sæsonen er slut.

– Nikolaj Sattrup

Green Bay Packers – Carolina Panthers 24-16

Green Bay Packers: Fremragende kamp af Kenny Clark
Kenny Clark har i de seneste år udviklet sig til en stor profil på defensive tackle for Green Bay Packers, og søndag leverede han en helt og aldeles dominerende præstation. Den store defensive tackle lagde konstant pres på Panthers’ quarterback Kyle Allen, og ifølge ProFootballFocus noterede han sig for hele 10 pressures! Det blev ikke til nogen sacks for Clark, men presset åbnede for både Za’Darius Smith og Preston Smith, der leverede et par gode kampe. 

Carolina Panthers: Ny stærk kamp af DJ Moore
DJ Moore har haft en blandet start på karrieren, men han er endelig begyndt at ligne en spiller, der blev valgt i første runde, og en potentiel førstereceiver. Han spillede sin nok bedste kamp i karrieren søndag, da han greb ni af 11 bolde, der blev kastet hans vej, for 120 yards og seks nye første downs. DJ Moore har udviklet en god kemi med quarterback Kyle Allen, og de var Panthers’ nok bedste våben i søndagens kamp. 

– Victor Risager

Pittsburgh Steelers – Los Angeles Rams 17-12

Steelers: Javon Hargrave bliver fremragende på sit nye hold
T.J. Watt, Cameron Heyward og Minkah Fitzpatrick stjæler med god grund mange overskrifter på Steelers’ gode forsvar, men en af de undervurderede brikker er Javon Hargrave. Den defensive tackle har fået en større rolle efter Stephon Tuitts skade, og han er ganske enkelt en rigtig dygtig spiller og har været det i nogle år. Hans lave tyngdepunkt gør ham stærk mod løbet, og så har han sjælden eksplosivitet og fleksibilitet for en mand af hans størrelse. Hargrave kunne lave op mod 10 sacks om året på et hold, hvor han blev brugt fast hele tiden, og derfor kan blive en fremragende signing for et hold i foråret, når hans kontrakt løber ud. Undervurderet spiller. 

Rams: Der skal stilles spørgsmålstegn ved McVays fleksibilitet
Der er mange ting, der ikke fungerer for Los Angeles Rams lige nu. Den offensive linje er virkelig ringe, og det hæmmer hele angrebet. Derudover er Jared Goff tøvende, hvilket både skader både hans beslutningstagen og præcision. Men vi må også snart kigge lidt på Sean McVay, som jeg ikke synes, har været i stand til at omstrukturere angrebet til det spillermateriale han har. Han har ikke den offensive linje til at tage de dybe play action-skud, som han gerne ville, men så må man ændre angrebets udtryk. Det har været forsøgt i svag grad, men jeg synes, at McVay virker for stædig med sit system. Med den offensive linje ville jeg binde mig lidt mere på løbespillet og forsøge at designe flere hurtige kast fra Goff. Det er ikke ideelt, men McVay bør kunne designe noget bedre end det, som Rams har smidt på banen i år. 

– Teis Joranger

Dallas Cowboys – Minnesota Vikings 24-28

Dallas Cowboys: Randall Cobb leverede sit foreløbige gennembrud i Cowboys-uniformen
Inden 2019-sæsonen skiftede Randall Cobb væk fra Green Bay Packers, og natten til mandag leverede han sit foreløbige gennembrud for Dallas Cowboys. Således greb 29-årige Cobb seks bolde for 106 yards og et spektakulært touchdown med en enkelt hånd. Det var første gang, at Cobb leverede over 100 yards for Cowboys, og hvis han fortsætter sit momentum kan han blive et glimrende supplement til Amari Cooper og Michael Gallup. 

Minnesota Vikings: De lukkede ned for Ezekiel Elliott
Det var tydeligt fra kampens begyndelse, at Mike Zimmer satte alt på ét bræt for at stoppe Ezekiel Elliott og Cowboys’ løbeangreb. Det lykkedes til perfektion for Vikings, der holdt Elliott til 47 yards på hele 20 forsøg. Derved fik Elliott blot 2,4 yards pr. løb, hvilket er hans næst dårligste gennemsnit  i 2019. På Cowboys’ næst sidste angrebsserie blev Elliott også stoppet – ganske symptomatisk – hele tre gange for i alt minus tre yards inde i Vikings’ redzone. Det afgjorde effektivt set opgøret.  

– Nicholas Jørgensen

San Francisco 49ers – Seattle Seahawks 24-27

San Francisco 49ers: Deebo Samuel tog mandfolkeansvar
Seattles Seahawks ustabile bagkæde spillede sæsonens bedste kamp, mod et 49ers kasteangreb der var helt ude af takt. Receiverne fra San Francisco tabte et utal af bolde, og da holdet måtte undvære George Kittle og i opgøret også mistede Emmanuel Sanders grundet skade, var det op til den alsidige rookie-receiver Deebo Samuel at levere varen. Det gjorde han i høj grad også. Den 23-årige angrebsspiller har været solid i starten af sin NFL-karriere, men 8 grebne bolde for 112 yards i Monday Night Football-opgøret fik han for alvor stemplet sig ind i NFL.

Seahawks: Jadeveon Clowney er stadig et bæst
Det er ikke blevet til et væld af sacks i sin første, og måske eneste, sæson for Seattle Seahawks, men defensive end Jadeveon Clowney kan bestemt være sin indsats bekendt. I overtidssejren over San Francisco 49ers havde den 26-årige forsvarsspiller sin bedste kamp i sæsonen. Clowney var en konstant trussel, og formåede ifølge Pro Football Focus at lave hele 11 presures, fire quarterback hits samt et enkelt sack. Derudover blev det til fire taklinger, fem defensive stops, en forceret fumble og returnerede en fumble til et touchdown. Clowney har været en af de få defensive spillere i Seattle, der har været kontinuerligt god. Trods de mange double teams han møder hver uge, finder han næsten altid en måde at påvirke en kamp på selv om det kun et blevet til tre sacks i sæsonen.

– Jacob Graversen