Så er vi her. Super Bowl week.

Det er egentlig vildt nok, at vi er nået hertil uden forsinkelser, og nu venter så et opgør mellem The Greatest of All Time og manden, der har den bedste mulighed for at vippe ham af tronen og tage den titel selv, når han slutter sin karriere. Her er min sidste weekly winner i denne sæson: Super Bowl.

Det er Tom Brady mod Patrick Mahomes. The GOAT mod The Young GOAT. Det er svært at argumentere imod, at Tom Brady er den bedste, der nogensinde har snøret sine støvler som quarterback i NFL, og med sine seks Super Bowl-sejre i bagagen står han nu i sin 10’ende Super Bowl i karrieren. Vinder han for syvende gang tør jeg godt sige, at han i hvert fald i vores levetid ikke vil blive overgået.

Går sejren derimod til hans modpart, så vil han for alvor vise sig som en kandidat til at bejle til titlen som den bedste nogensinde, når hans karriere lakker mod enden. Vinder Chiefs og Patrick Mahomes deres anden Super Bowl i lige så mange sæsoner vil Mahomes således have to Super Bowl-sejre, mindst én MVP-titel (måske får han en mere om et par dage?) og mindst én Super Bowl MVP-titel – på tre sæsoner som startende quarterback i NFL. Så vil han for alvor kunne true Tom Brady, hvis han kan holde sig skadesfri gennem karrieren.

Men først skal han altså igennem Brady og Buccaneers, der som det første hold nogensinde står klar til at spille en Super Bowl på eget græs. Aldrig før har et hold spillet Super Bowl på sin egen hjemmebane, men desværre for Bucs er det netop i en sæson, hvor der vil være begrænset med tilskuere på lægterne på grund af covid-19-pandemien.

Jeg tror dog alligevel at det vil være med til at skabe lidt mere ro omkring holdet i disse dage, så det er i hvert fald en fordel for Tom Brady og co.

De to hold mødtes tilbage i uge 12 på samme stadion, som de skal spille på søndag, og her endte Chiefs med en sejr på 27-24. Blandt andet på et helt vanvittigt første quarter af Tyreek Hill, der havde mere end 200 yards alene i kampens første 15 minutter. Det kommer ikke til at ske igen, og derfor tror jeg heller ikke, at Buccaneers kommer bagud med 17, som det var tilfældet i den kamp.

Det bliver stadig en udfordring for Buccaneers-forsvaret at stoppe Mahomes og co., men Chiefs er ramt af skader på den offensive linje, og det åbner en dør for Bucs, der skal sørge for både at holde Mahomes i lommen med sine edge rushere Shaq Barrett og Jason Pierre-Paul og samtidig skabe pres op igennem midten med Ndamukong Suh og Vita Vea. Det vil give bagkæden muligheden for at dække bedre op, og det er en vigtig nøgle til sejr for hjemmeholdet.

Det samme kan til dels siges med omvendt fortegn. En af Tom Bradys store svagheder er pres op igennem midten, så her bliver en stjerne som f.eks. Chris Jones afgørende for Chiefs. Kan han lægge pres på Brady ligger der måske et par interceptions og venter, og så vinder Chiefs.

I sidste ende tror jeg, at Bradys erfaring er en fordel i og med, at det er anden gang i sæsonen de to hold mødes. Kampen kan meget vel blive vundet af den quarterback, der sidst har bolden mellem hænderne, og jeg er mere overbevist om, at Brady kan styre kampen og håndtere tiden, så netop han står med sidste mulighed.

Tampa Bay Buccaneers 37 – 35 Kansas City Chiefs

Sidste runden: 1-1
I alt: 173-94-1