Tom Brady vandt sin syvende Super Bowl, Tampa Bay Buccaneers ydmygede de forsvarende mestre fra Kansas City Chiefs med en stensikker sejr på 31-9.

Tom Brady satte endnu en tyk streg under sin status som den bedste spiller i NFLs historie. Han vandt sin syvende Super Bowl i sit 10. forsøg, og blev kåret til kampens MVP for femte gang. Alle tre rekorder, der lige nu synes umulige at overgå.

Super Bowl LV vil først og fremmest blive husket for Tom Brady og Rob Gronkowski, der stjal rampelyset med to scoringer. Således nåede den tidligere Patriots-duo op på 14 touchdowns i slutspillet, hvilket er flest af én duo nogensinde, mens Rob Gronkowski kun er overgået af Jerry Rice på alletiders liste over flest grebne touchdowns i slutspillet.

Tom Brady sluttede Super Bowl LV med 201 kastede yards og tre touchdowns. Her er det især bemærkelsesværdigt, at han blot ramte sine receivere otte gange, mens Buccaneers’ tight ends og runningbacks greb 13 bolde.

Foruden Tom Bradys historiske triumf leverede Todd Bowles’ forsvar også en kraftpræstation. Buccaneers begrænsede Chiefs’ ellers frygtindgydende angreb til 350 offensive yards og sølle ni point.

Især Shaquil Barrett, Jason Pierre-Paul og resten af Buccaneers’ pass rush var Chiefs’ decimerede offensive linje overlegen. Patrick Mahomes havde sjældent tid til at finde sine våben og måtte i stedet ud i en række akrobatiske spil for overhovedet at rykke bolden.

Som følge heraf ramte Mahomes kun på 26 af 49 kast for 270 yards, to interceptions og ingen touchdowns. Det er for i øvrigt første gang siden 2016, at Patrick Mahomes tabte en kamp med mere end otte point. Dengang tabte Mahomes i college med 66-10 til Iowa State.

Med aftenens triumf har Tom Brady nu vundet syv Super Bowl-titler, hvilket er flere end noget andet hold i NFL. Det understreger, at – og bør lukke diskussionen hvorvidt – Tom Brady er den største spiller i ligaens ellers glorværdige historie.

Kampen sluttede nærmest symptomatisk for Mahomes’ aften med et kast til Kelce, der blev slået op i luften og interceptet af linebacker Devin White.

1 KOMMENTAR

  1. At Brady uomtvisteligt er G.O.A.T. er noget ævl.
    Manden kunne ikke gøre hvad han har gjort uden det/de rigtige hold for ham.
    Han har været heldig at have de rigtige folk omkring sig.

    Jeg er enig i at han er EN af de bedste gennem tiderne, men DEN bedste er stadig diskuterbart.
    Det var Bucs forsvar der holdt Holmes tilbage, måske i kombination med at Holmes havde en generelt dårlig dag på kontoret, og nogle forholdsvis dårlige præstationer fra Chiefs forsvar tillod Bucs at score så meget som de gjorde.

Comments are closed.