Super Bowl LVIII er den perfekte reklame for tight end-positionen. Vi går tæt på Travis Kelce og George Kittle, som kommer til at spille en afgørende rolle.

Super Bowl LVIII byder på to af de bedste tight ends, der nogensinde har spillet i NFL. Travis Kelce og George Kittle er to vidt forskellige spillere og personer, men de er fælles om, at de har været med til at revolutionere tight end-positionen.

På grønsværen er Travis Kelce kendt for sin unikke fornemmelse for spillet og rummene mellem modstandernes forsvarskæder. Uden for banen er Kelce bevidst om sin fremtoning, han kører en Rolls-Royce Ghost, og så danner han par med den verdenskendte superstjerne Taylor Swift.

Der er ikke lige så mange dikkedarer med George Kittle. Han har altid boksehandskerne på, og han sætter en stor ære i at drive sine modstandere i græsset, når han blokerer for Christian McCaffrey i 49ers’ løbespil. Samtidig er Kittle en force i kastespillet, og han greb da også flest yards (1.020) blandt alle tight ends i 2023-sæsonen.

Uden for banen er George Kittle først og fremmest en spasmager. Det skinnede igennem til ”Opening Night”, da han fordelte Christian McCaffrey, Brock Purdy, Nick Bosa og Kyle Shanahan på tværs af Hogwarts-husene fra Harry Potter-universitet.

De to bedste tight ends i NFL

Der hersker ingen tvivl om, at Travis Kelce og George Kittle kommer til at spille en afgørende rolle i Super Bowl LVIII. Bevares, Travis Kelce har ikke levet op til sin normale standard i 2023-sæsonen, hvor han ”bare” greb 93 bolde for 984 yards og fem touchdowns. Det er første gang siden 2015, at Kelce greb under 1.000 yards i grundspillet.

Men som det ofte er med de bedste spillere, så fandt Patrick Mahomes og Travis Kelce fordums styrke frem til slutspillet. I Chiefs’ tre foregående slutspilskampe kombinerede de to på 23 kast for 262 yards og tre touchdowns. Kelce leverede bl.a. en fænomenal scoring i AFC-finalen, da han greb et 19-yard langt touchdown, selvom han var dækket tæt op af Baltimore Ravens’ All Pro-safety Kyle Hamilton.

Som hentydet indledningsvist har George Kittle spillet en glimrende sæson, hvor han greb 65 bolde for 1.020 yards og seks touchdowns. Kittle har også været solidt spillende i slutspillet med 108 yards og et enkelt touchdown som følge, men I skal huske på, at han deler Kyle Shanahans angreb med Christian McCaffrey, Deebo Samuel og Brandon Aiyuk.

I kan altså se frem til at overvære ligaens to bedste tight ends, når Super Bowl LVIII løber af stablen i Las Vegas på søndag.

Kelce og Kittle vil altid være uløseligt forbundet

Selvom Travis Kelce har tre års forspring, så vil han og George Kittle altid blive vendt, drejet og sammenlignet med hinanden. De er uløseligt forbundet, fordi de er to af drivkræfterne i udviklingen af tight end-positionen i nutidens NFL. De sætter standarden, som andre skal prøve at leve op til.

I 2018 slog George Kittle rekorden for flest grebne yards (1.377) af en tight end i en enkeltstående sæson. Bare to år senere slog Travis Kelce rekorden, da han greb 1.416 yards i 2020-sæsonen.

Travis Kelce er også den eneste tight end, som har grebet flere yards end George Kittle, siden han blev draftet i 2017. Kelce har leveret syv sæsoner med mindst 1.000 yards og han står noteret for vanvittige 71,2 grebne yards pr. kamp i sin karriere – begge statistikker er bedst blandt alle tight ends i ligaens historie.

Det er også anden gang, at Travis Kelce og George Kittle mødes i Super Bowl-sammenhæng. De gentagende Super Bowl-møder er også med til at give næring til sammenligningerne mellem de to superstjerner – såvel statistisk som i historiefortællingen. Det var Travis Kelce, som trak det længste strå i Super Bowl LIV, da Chiefs vandt med 31-20. Han greb selv 43 yards og et touchdown.

De to tight end-stjerner har også forholdt sig til hinanden i optakten til Super Bowl LVIII, og det er tydeligt for enhver, at de har en enorm, gensidig respekt. Travis Kelce har betegnet George Kittle som den bedste tight end i NFL, mens Kittle har talt hjertevarmt om sit venskab til Kelce.

Uanset om det bliver Travis Kelce eller George Kittle, som hjemtager Super Bowl-titlen på søndag, så vil den store finale være en sejr for tight end-positionen og for udviklingen af sporten. Kelce og Kittle er på hver deres måde fantastiske repræsentanter for sporten, og de kommer utvivlsomt til at påvirke udfaldet af Super Bowl LVIII.