Der er 14 hold tilbage i årets NFL-sæson. Syv fra AFC og syv fra NFC. Men hvilken Super Bowl vil du helst se?

Det spurgte jeg Gul Kluds skribenter om, og de var meget uenige om, hvilke to hold de helst vil have i finalen. Nogle har valgt ud fra, hvem de holder med (eller IKKE holder med), andre ud fra matchuppet, nogle ud fra en historisk rematch, mens andre igen bare gerne vil have en fed kamp. Interessant nok har ingen valgt en re-match af sidste års Chiefs-Buccaneers kamp, men alle 14 hold er valgt mindst én gang.

Læs også: Sådan spilles der i Wild Card runden
Læs også: Slutspillet lige nu

Her er de 14 hold i slutspillet, der kan vælges mellem.

AFCNFC
Tennessee TitansGreen Bay Packers
Kansas City ChiefsTampa Bay Buccaneers
Buffalo BillsDallas Cowboys
Cincinnati BengalsLos Angeles Rams
Las Vegas RaidersArizona Cardinals
New England PatriotsSan Francisco 49ers
Pittsburgh SteelersPhiladelphia Eagles

Kansas City Chiefs vs Green Bay Packers
Jonas Pedersen
På verdens største scene ville vi endelig få mødet mellem de to måske mest talentfulde quarterbacks nogensinde – og så endda i verdens dyreste arena. Kampens udfald ville i høj grad ændre på de to quarterbacks’ eftermægle. Derudover vil kampen mellem Andy Reid og Matt LaFleur, to af ligaens bedste trænere, også udgøre en strid mellem to træner-æraer, som vil være yderst interessant at se. Og så er det er rematch af den allerførste Super Bowl her 55 år efter Packers og Chiefs mødtes i netop Los Angeles i Super Bowl I.

Cincinnati Bengals vs. Dallas Cowboys
Victor Samuel Risager
I AFC har jeg ikke de store indvendinger mod nogen af holdene, men jeg har et svagt punkt for Cincinnati. Joe Burrow er for fed, og jeg håber, at han kan bryde deres slutspilsforbandelse. I den anden konference er det mere besværligt, for som Seahawks-fan under jeg hverken Rams, Cardinals, 49ers eller Packers succes, og så har vi jo set Tom Brady i for mange finaler. Jeg håber derfor på at se Cowboys i Super Bowl. De har været et underholdende hold at se spille i år, og det vil skabe et mediecirkus af den anden verden, at de når så langt. Tænk bare på, hvordan Jerry Jones vil føre sig frem.

Tennessee Titans vs Los Angeles
Magnus Jølnæs
Titans og Rams er måske ikke de to mest sexede hold i slutspillet, men dette ville være en gentagelse af Super Bowl 34, der blev spillet for 22 år siden. Den gang vandt Rams til allersidst, da Titans receiver Kevin Dyson i de døende sekunder blev tacklet millimeter fra mållinjen af Rams linebacker Mike Jones – et legendarisk play i Super Bowl sammenhæng blot kendt som The Tackle. Denne gang ville Titans skulle sætte deres lid til Derrick Henry, og alene kampen mellem King Henry og Rams’ superstjerne defensive tackle Aaron Donald er nok til, at dette er en kamp, jeg ville elske at se.

Green Bay Packers vs. Las Vegas Raiders:
Victor Ostenfeld
Hele NFLs anti-vaxxer, Aaron Rodgers, er blevet mere og mere kontroversiel på sine gamle dage. Han er en mand, der deler vandene i USA, og samtidig vil en Super Bowl-deltagelse gøre det meget vanskeligt for ham at forlade Green Bay, som var antagelsen inden sæsonen. Samtidig har Rodgers og Packers været så tæt på i så mange år, og det er aldrig skidt med et godt angreb i Super Bowl. Raiders er nok usandsynligt, men det vil være en stjernehistorie, hvis Rich Bisaccia kan føre holdet ud af det kæmpekaos Gruden efterlod holdet i. Derudover er en Super Bowl-deltagelse for Sin City bare en fed feature i sig selv efter mange år, hvor NFL ikke ville røre byen med en ildtang. Packers-Raiders i Super Bowl er bare et sønderjysk kagebord af fede historier.

Cincinnati Bengals vs San Francisco 49ers
Nichlas Ingemann Mohrsen
Bengals har to gange tidligere været i Super Bowl og måtte begge gange sluge et bittert nederlag til 49ers og Joe Montana.
Denne gang er der også en Joe, der står i spidsen for et af holdene!
Burrow har været helt forrygende i denne sæson, og han og Bengals er tilpas varme til at gå hele vejen til finalen, hvor 3. gang kunne være lykkens gang.

Green Bay Packers vs. Kansas City Chiefs
Nicholas Isak Jørgensen
Dette opgør har alt, vi overhovedet kunne forestille os i den ultimative Super Bowl. En duel mellem to af de mest spektakulære og seværdige quarterbacks i NFL’s glorværdige historie. Aaron Rodgers har været afgørende for at definere den “nye generation” af quarterbacks med sin spillemåde og evne til at levere de ellers umulige kast, mens Patrick Mahomes netop er bannerfører for både nutiden og fremtidens NFL. Og hvis vi forsøger at se bort fra de kontroverser, som Aaron Rodgers har været afsender på, så vil en Super Bowl-optræden være en passende måde for ham at runde sin karriere af med. Opgøret vil også byde på en direkte skakduel mellem to af de fremmeste “trænerhjerner” i form af Matt LaFleur og Andy Reid, som vil være yderst interessant at følge. Summa summarum har opgøret alt, vi kan efterspørge i forhold til interessante dueller – på og uden for banen – og narrativer.

Kansas City Chiefs vs Los Angeles Rams
Mikkel Nielsen
Hvem husker ikke det vanvittige Monday Night opgør i 2018 mellem disse to mandskaber. Det var en offensiv eksplosion uden lige, der endte 54-51 til Rams. Dengang hed det Gurley og Goff hos Rams. De er nu blevet skiftet ud med den velsagtens endnu mere dynamiske duo i Stafford og Kupp. Dette vil også være chancen for McVay til at vaske Super Bowl 53 skampletten væk, og han kan for alvor bevise, at han blot manglede den rigtige quarterback. På den anden side vil Chiefs med en sejr begynde at ligne et dynasti. Med to Super Bowl sejre på tre år. Dette opgør vil for alvor lægge op til et offensivt festfyrværkeri, måske på niveau med Super Bowl 52 – det vil enhver NFL-entusiast kunne glæde sig over!

Buffalo Bills vs. Dallas Cowboys
Alexander Paaske
Kampen vil i sig selv være en historisk Super Bowl-rematch. Bills har tabt alle fire Super Bowls, de har været i. Det skete utroligt nok på blot fire år i starten af 90’erne, og de sidste to nederlag var til netop Cowboys. Bills-fans kan ikke drømme om en sjovere modstander at slå i SB. For Cowboys vil det bryde en langvarig forbandelse endelig at komme i Super Bowl for første gang siden sejren efter 1995-sæsonen. Derudover byder kampen på et væld af talent med stjerner som Stefon Diggs og Micah Parsons samt to af ligaens bedste quarterbacks i Josh Allen og Dak Prescott, der begge er i starten af deres karriere, og som står i spidsen for top-angreb (især Cowboys). Begge hold har også gode forsvar.

Cincinnati Bengals vs LA Rams
Marc Skafte-Vaabengaard
Hvorfor? Burrow, Chase, Higgins, Stafford, Kupp, Donald og Ramsey – Masser af lækkert angrebsfootball, spændende stjerner, både unge og rutinerede, muligheden for at Bengals kan vinde deres første Super Bowl, muligheden for at Stafford kan vinde sin første Super Bowl og jeg kunne blive ved… Jeg ville elske alt ved den kamp!

Arizona Cardinals vs Cincinnati Bengals
Victor Pihl Hansen
Som Cardinals-fan håber jeg selvfølgelig på, at Cardinals kommer tilbage til Super Bowl efter det frygtelige nederlag til Steelers. Jeg overvejede også en rematch mellem de to hold, så Arizona kan få revanche, men jeg endte med Cincinnati Bengals.
Jeg valgte dette match-up, fordi det i min mening, ville være den absolut mest underholdende Super Bowl. En kamp mellem to af NFL’s bedste og mest underholdende QB’s, som kan sætte tonen og retningen for NFL de næste 10-15 år.
Derudover er det to hold, som man ikke havde Super Bowl-forventninger til inden sæsonen, men har været to af de fedeste hold, at se i løbet af sæsonen. Desuden har begge mandskaber en Super Bowl-sejr til gode, så det ville også være noget af en skalp!

Pittsburgh Steelers vs Arizona Cardinals
Teis Joranger
Som Steelers-fan vil jeg selvfølgelig klart helst se Steelers chokere alle og gå i Super Bowl i Big Bens sidste sæson. Uanset hvor realistisk det så er. I den Super Bowl vil jeg så helst se dem møde Arizona Cardinals, da jeg mener, det er dét hold, de står bedst til. Og derudover har de to hold mødt hinanden en gang før i en af historiens bedste Super Bowls. Dengang var Big Ben lidt yngre, mens Kurt Warner sang på sidste vers. Nu ville det være Big Ben, der synger på sidste vers, mod en yngre Kyler Murray. Ellers tror jeg, at Bills vs 49ers ville være en fantastisk Super Bowl.

Buffalo Bills vs Dallas Cowboys
Søren Martin Jørgensen
Bills har den sjoveste fanbase i ligaen, og de ville sætte ild til samtlige klapborde i Buffalo. Josh Allen vil jeg gerne se i en Super Bowl, og særligt når han er i spillehumør med Diggs, Knox og McKenzie, hvor sidstnævnte er ved at bryde ud. Og så får de muligheden for at hævne deres vanvittige stime på fire nederlag i træk i SB tilbage fra 90’erne.
Cowboys-fans har erklæret sig selv som Amerikas hold, men det klinger hult, når succesen er tilbage fra dengang, hvor Titanic ikke havde fået premiere i biograferne endnu. ‘Dem Boyz’ har ligeledes et eksplosivt og underholdende mandskab, og jeg kunne godt unde Dak en ring.

New England Patriots vs. Tampa Bay Buccaneers
Claus Elming
Der er mulighed for rigtig mange fede Super Bowls, og jeg er ikke sikker på, at denne ville blive den mest velspillede, men den har trods alt den største historie af alle. Bill Belichick mod Tom Brady! New England Patriots sagde farvel til Tom Brady efter han havde vundet seks Super Bowls for dem. Afskeden var kke helt så romantisk, som man kunne have håbet, så det gjorde ondt på mange Patriots-fans, da Tom Terrific allerede i sit første år med Bucs vandt Super Bowl igen, mens Belichicks tropper blev stødt fra tronen i AFC East. Nu er Patriots tilbage i playoffs med en rookie quarterback og et giftigt forsvar, og selvom der er langt til Super Bowl, så skal man aldrig afskrive Bill Belichick. Lige som man ikke skal afskrive Tom Brady.

Philadelphia Eagles vs. Pittsburgh Steelers
Redaktionen
The Battle of Pennsylvania. Tilbage under 2. verdenskrig var NFL plaget af, at mange unge mænd måtte i krig, og derfor valgte de to Pennsylvania-byer Philadelphia og Pittsburgh at slå sig midlertidigt sammen. Det blev til det “berømte” hold Phil-Pitt Steagles, der i 1943 gik 5-4-1. Det lyder ikke af meget, men det var første sæson for Philadelphia med en winning season og blot den anden for Steelers, der havde set dagens lys 10 år tidligere. Siden har Steelers haft langt mere succes end Eagles, blandt andet med seks Super Bowl sejre mod én. Nu kan Phil-Pitt mødes i en Super Bowl, hvor det ene hold har en quarterback, der er så gammel, så han næsten kan huske det gamle Steagles-hold.