Det er ikke kun i Danmark at vi er krænkelsesparate. En kvinde er blevet mopset over Bradys efterhånden berømte trofæ-kast.

En kvinde i Florida vil have en undskyldning fra Tom Brady efter han kastede Vince Lombardi-trofæet mellem to både under fejringen af sejren i Super bowl LV.

Men kvinden er ikke bare fru-hvem-som-helst – det mener hun i hvert ikke selv – nej, hun er datter af den mand, skulptør og sølvsmed, der oprindeligt skabte Vince Lombardi-trofæet, der som bekendt gives til vinderne af Super Bowl.

Loraine Grohs er navnet på kvinden, og hun er altså blevet forarget over førnævnte trofækast, hvor Brady kastede trofæet fra sin båd 3-4 meter over vandet til tight end Cameron Brate på en anden båd.

Se videoen her af Tom Bradys trofæ-kast.

Hun er datter af Greg Grohs, der var sølvsmed hos Tiffany and Company, der skabte det verdensberømte trofæ tilbage i 1967.

“Det er en vigtig historie for mig, at dette trofæ blev lavet af min far, og det er en stor en ære” sagde Lorraine Grohs i et interview,

“Jeg kender alle de håndværkere, der lavede det, mens min far var hos Tiffany, og det kræver meget arbejde, meget hårdt arbejde… og der gik mange timer med det. Jeg blev dybt berørt over, at se trofæet blive skændet og den manglende respekt ved at kaste det som om det var en rigtig fodbold”, sagde datteren.

Og det har åbenbart været meget traumatisk for hende, således har hun angiveligt haft mareridt over hændelsen:

“Jeg har ikke sovet de sidste to nætter, fordi jeg var så ked af det, og fordi jeg kender den lidenskab, der ligger i dette trofæ, og ved, hvor stolte min far og alle hans sølvsmede er over at have skabt det.” Og hun slutter: “Jeg vil gerne have en undskyldning, ikke kun til mig og min familie og de andre sølvsmede, men til alle fans”.

Lorraine Grohs er ikke football-fan, men siger at hun alligevel følger med i Super Bowl kun for at se trofæet “Jeg ser kun kampen for at se trofæet komme frem. Jeg kan godt lide at se alle ejerne og spillerne bare holde det op med sådan en stolthed og holde det op og vise det frem for alle, og jeg får gåsehud – som jeg får gåsehud lige nu – jeg er meget stolt.”

Selvom det altså betyder meget for hende, så er historien om tilblivelsen af trofæet måske en smule fordrejet. Mens hendes far nok har lavet en del af sølvarbejdet, så tilskriver NFLs Hall of Fame den tidligere Tiffany-designer Oscar Riedener for designet.

Angiveligt lavede han en model på sit køkkenbord med pap og papir og tegnede derefter en skitse på en serviet, som han viste til datidens NFL-boss Pete Rozelle. Rozelle kunne godt lide designet, og resten er historie… bare ikke Lorraines.