Super Bowl LIV blev ikke den højtscorende affære mange havde regnet med, men var præcis lige så spændende som forudset.

Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers havde æren af at afslutte NFLs sæson 100, og de leverede en Super Bowl, der blev afgjort til allersidst.

Efter en heroisk indsats af 49ers forsvar i kampens første tre quarters, endte det hele med 31-20 til Chiefs, og klubbens første Super Bowl sejr i 50 år.

Se alle højdepunkter her. Artiklen fortsætter efter video:

For tredje gang i slutspillet var Chiefs bagud med mindst 10 point og for tredje gang leverede Patrick Mahomes magi og et comeback. Denne gang i 4. quarter, da det så allersortest ud.

49ers havde domineret begivenhederne og vendt en Chiefs føring på 10-3 til 10-10 ved pausen og førte 20-10 i begyndelsen af 4. quarter, hvor forsvaret blandt andet havde lavet to interceptions.

Men så tog Mahomes fat. På 3. down og 15 kastede han for første gang dybt til Tyreek Hill, der ligeledes for første gang havde løbet sig fri. Få plays senere reducerede tight end Travis Kelce til 20-17 på et kort kast fra Mahomes.

49ers fik bolden tilbage, men gik væk fra deres ellers effektive løbespil, og så måtte de punte for første gang i kampen.

Det takkede Chiefs og Mahomes for. Lynhurtigt førte den 24-årige quarterback igen sine offensiv tropper ned af banen, blandt andet med et langt kast til Sammy Watkins.

Angrebsserien sluttede med endnu et kort touchdown-kast fra Mahomes. Denne gang til runningback Damien Williams, dr lige nøjagtig fik bolden over stregen på 3. down. Dermed var Chiefs foran 24-20.

Jimmy Garopollo fik en sidste chance for at vinde kampen, men efter en lovende angrebsserie kastede 49ers quarterback incomplete på 3. down og blev sacket på 4. down.

Dermed var kampen reelt afgjort, men Chiefs tilføjede lige et ekstra touchdown, da runningback Damien Williams fandt plads i venstre side og sprintede 38 yards til touchdown.

Williams scorede to touchdowns og kom med det sidste løb op på 104 yards i kampen, og greb også 4 bolde for 29 yards.

Alligevel blev Patrick Mahomes en smule overraskende kåret til kampens MVP efter en lidt op-og-ned kamp, hvor han dog var skarp i de afgørende momenter. Han sluttede 26 af 41 med to touchdowns og to interceptions.

Garopollo kastede endnu en interception til sidst i kampen, og sluttede dermed 20 af 31 for 219 yards, med et touchdown og to interceptions.

Med sejren fik headcoach Andy Reid endelig sin Super Bowl sejr, mens 49ers headcoach Kyle Shanahan igen smed en stor føring i en Super Bowl i 4. quarter.

Skriv en kommentar