Ligaens kæledægger fra Dallas rejser nord på, når Thursday Night football byder på et opgør mellem Minnesota Vikings og netop Dallas Cowboys.

Dak Prescott og co. kan sikre sig en plads i slutspillet med en sejr og lidt hjælp fra Chargers (som  møder Buccaneers) og Cardinals (som møder Redskins) på søndag. Værterne kæmper derimod med næb og klør for at genfinde formen og således hænge på i striden om NFC North-titlen. Med andre ord er der rigeligt på højkant i nattens opgør!

Spilforslag 1: Stefon Diggs scorer touchdown – odds 2,70

Sam Bradford forventes at få sin top-receiver, Stefon Diggs, tilbage i nattens opgør, hvilket uomtvisteligt vil give Vikings-angrebet et boost. Diggs har døjet med en mindre knæskade, som senest holdte ham ude af Thanksgiving-opgøret mod Detroit Lions. I de seneste tre opgør, hvor Stefon Diggs har deltaget, har Bradford i gennemsnit og pr. kamp kastet hele 12 gange i hans retning, hvilket understreger kemien mellem de to og derved vigtigheden af Diggs’ tilbagekomst. Den 23-årige receiver fra Maryland har da også 747 yards og to scoringer for sæsonen, hvilket selsvagt gør ham til Vikings’ fremmeste våben i kastespillet.

Jeg forventer, at Bradford kan udnytte Diggs’ eksplosivitet og “big play ability” til at sætte et længere touchdown-spil sammen. Bradford har været ganske skarp på kast over 15 yards i luften, hvor han har ramt på 56% af sine forsøg med en passer rating på 134.2 og nul interceptions som følge. Denne effektivitet skades heller ikke af, at Cowboys’ cornerback Morris Claiborne misser opgøret, mens Barry Church er yderst tvivlsom. Foruden fraværet af disse to, så er Cowboys’ pass rush nærmest ikke-eksisterende, hvilket kan give Bradford sjælden lang tid i lommen til at foretage de dybe kast mod Diggs!

Spilforslag 2: Cole Beasley scorer touchdown – odds 2,65 

I min optik er Cole Beasley én af de mest oversete og undervurderede spillere i hele NFL. Den vævre receiver har gang i et personligt rekordår, og har langt henad vejen været holdets mest pålidelige receiver. Denne pålidelighed kom især til syne, da Beasley trådte i karakter under Dez Bryants skadesfravær, og det hjalp Dak Prescott til at finde sit første fodfæste i NFL. Cole Beasley er Prescotts “go-to-guy” som såvel possession receiver og som i tredje down situationer, hvilket har udmøntet sig i fem touchdowns for sæsonen – flest i blandt Cowboys-receiverne. Desuden har Beasley flest yards (647) og receptions (58) i Dallas’ receiverkorps.

Derfor vurderer jeg, at odds 2,65 på et Beasley-touchdown er rigtig godt givet ud. Trods Vikings-forsvaret dominerende sæson – hvilket især kommer til syne, når de spiller hjemme – så har 13 af forsvarets 19 tilladte touchdowns været via kastet. Det aggressive forsvar vil derfor sandsynligvis – og trods Prescotts suveræne beskyttelse i form af én af NFL-historiens bedste offensive linjer – sætte Dak under et gevaldigt pres. Som følge heraf forventer jeg, at Prescott vil søge efter sin “go-to-guy”, Cole Beasley, der yderligere er kendt for at finde rum blandt forsvarets kæder, og derved give sin quarterback den bedst-mulige løsning under pres.