Sæsonens anden torsdagskamp byder på et divisionsopgør mellem Carolina Panthers og Tampa Bay Buccaneers. Begge hold tabte i første spillerunde, og det øger presset inden nattens kamp.

Carolina Panthers kommer til kampen efter et snævert nederlag (30-27, red.) til sidste års NFC-mestre Los Angeles Rams. Cam Newton fortsatte sit ustabile spil og D.J. Moore var impliceret i to turnovers, som reelt set afgjorde kampen til Rams’ fordel. Omvendt kan Panthers glæde sig over, at Christian McCaffrey viste skræmmende styrke med 209 totale yards og to touchdowns.

Gæsterne fra Tampa Bay har som bekendt hyret Bruce Arians som cheftræner i håb om, at den tidligere Cardinals-succesmager kunne stabilisere Jameis Winstons flakkende spil – og dermed stabilisere angrebet. Det var imidlertid ikke tilfældet mod San Francisco 49ers, da Winston kastede hele tre interceptions… Der synes at være lang vej endnu!

Seneste nyt på skadesfronten

Vi må vente minimum en uge mere, før Bruce Irvin får debut for Carolina Panthers. Den tidligere Seahawks-profil er atter dømt ude som følge af en forstrækning. Derudover er den offensive profil Greg Olson (rygskade) og safety Rashaan Gaulden (skade i lysken) meldt tvivlsomme.

Hos ”Bucs”er der imidlertid kun tvivl om reserve-quarterback Blaine Gabbert, der døjer med en skade i sin venstre skulder. Således råder Bruce Arians over et nærmest skadesfrit mandskab til torsdagskampen.

Hold øje med…

Panthers’ løbeforsvar mod Ronald Jones / Peyton Barber

Det var nærmest ikke til at kende Carolina Panthers’ løbeforsvar i den første spillerunde, hvor  Todd Gurley, Malcolm Brown og co. satte 166 løbede yards på tavlen. Særligt Gurley gjorde ondt på enheden med knap syv yards pr. løb i gennemsnit. Det er alt andet end tilfredsstillende for Ron Riveras tropper, der var 12. bedst i NFL mod løbespillet i fjor.

Nu står enheden over for Buccaneers’ løbeangreb, der sandsynligvis bliver anført af andetårsspilleren Ronald Jones. Den 22-årige running back fra USC leverede 75 yards på 13 løb mod San Francisco 49ers, hvorpå han overstrålede Peyton Barber. Med Jameis Winstons svingende spil bliver løbespillet afgørende for ”Bucs”, og derfor er det påkrævet, at Ronald Jones og Peyton Barber leverer varen.   

Gerald McCoy mod Buccaneers’ indvendige offensive linje 

Gerald McCoy støbte fundamentet for sin flotte karriere i ni sæsoner for Tampa Bay Buccaneers, inden han blev fyret i foråret. Derfor bliver det afsindigt interessant at følge McCoy, når han står over for sine gamle holdkammerater. Vil der være ondt blod involveret? Jeg vil vove at påstå, at McCoy – uanset, hvilke diplomatiske gloser han forsøger at spise pressen af med – føler, at han har noget at bevise over for sin tidligere arbejdsgiver. Det vil være naturligt.

I nat skal McCoy – blandt andre – duellere med center Ryan Jensen, der skiftede til Bucs i fjor på en rekordaftale. Jensen havde ikke nogen synderligt imponerende debutsæson i Tampa, hvor han tillod hele 25 pressures og begik 11 strafbare fejl (penalities, red.), hvilket var flest i hans karriere. Hvis McCoy kontinuerligt kan brage igennem Bucs’ indvendige offensive linje, får Jameis Winston en meget lang aften…

Vidste du, at …

Bruce Arians har i optakten til nattens opgør kaldt Christian McCaffrey for den mest ”komplette, offensive trussel i NFL”. Det er ikke så underligt – særligt ikke, hvis vi kigger nærmere på McCaffreys to kampe mod netop Buccaneers i fjor. Her løb den 23-årige komet for 185 yards, greb for 133 yards, og scorede to touchdowns. Det bliver ikke meget mere komplet.

Spiltip

Green Bay Packers vandt ganske vist en flot udebanesejr mod Chicago Bears, men det var hverken Aaron Rodgers eller Davante Adams, som gjorde forskellen. Derfor er vi 0-1 med vores spiltips inden anden spillerunde.

Som nævnt oven for havde Christian McCaffrey for vane at gøre livet surt for Tampa Bay Buccaneers i fjor. Kombineret med hans seneste præstation mod Los Angeles Rams er der intet, som tyder på, at McCaffrey ikke også brænder af i nattens opgør.

I den forbindelse tilbyder Danske Spil odds 1.85 på, at Christian McCaffrey løber og griber samlet over 135,5 yards. Det bliver ugens spiltip. Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Vi skal ikke underkende vigtigheden af det her divisionsopgør efter holdenes respektive nederlag i premiererunden. Jeg forventer et intenst opgør, hvor holdene stadigvæk skal banke den værste rust af – det skriger af mange personlige fejl af både Cam Newton og Jameis Winston.

Hertil er det værd at bemærke, at Winston kastede 10 interceptions i seks udebanekampe i fjor. Jeg forventer også, at Carolina Panthers’ forsvar rejser sig fra sidste uges indsats – eller mangel på samme – samt at Christian McCaffrey kommer til at gøre ualmindeligt ondt på Bucs. Carolina Panthers vinder med 31-17.