Kansas City Chiefs fik en mareridtsstart og kom bagud 24-0, men leverede et enestående comeback og besejrede Houston Texans 51-31 i Divisional Round. Patrick Mahomes kastede fem touchdowns deriblandt tre til Travis Kelce.

Tennessee Titans leverede en stor overraskelse natten til søndag, da de bookede den første plads i AFC-finalen med en sejr over førsteseedede Baltimore Ravens. Søndag aften skulle det så afgøres, hvem af Kansas City Chiefs og Houston Texans, der om en uge skal have besøg af Titans med en plads i Super Bowl på spil.

Opgøret bød på helt ekstraordinær formidabel underholdning og et sindssygt comeback af Kansas City Chiefs, der efter en rædselsfuld start satte 41 (!) ubesvarede point på tavlen og snuppede sejren med cifrene 51-31.

Se alle scoringer her. Artiklen fortsætter videoen.

Kampens helt store oplevelse var Chiefs-angrebsduoen med quarterback Patrick Mahomes og tight end Travis Kelce. Mahomes kastede for 321 yards og fem touchdowns, hvoraf 134 yards og tre touchdowns var til Kelce.

Texans-quarterback Deshaun Watson spillede også en rigtig god kamp, men hans flotte præstation var ikke nok for Houston, der tabte til et (betydeligt) bedre mandskab.

Store Chiefs-fejl hjalp Texans til gudestart
Houston Texans kunne ikke have drømt om en bedre start, da gæsterne få minutter inde i 2. quarter kiggede op på scoringstavlen og kunne se, at de førte 24-0.

Den kæmpestore føring var kommet i stand som følge af flere elendige aktioner fra Chiefs og utroligt skarpt spil af Texans. På AFC South-mandskabets første angrebsserie fandt Watson Kenny Stills helt frit for et dybt touchdown efter en stor opdækningsfejl af hjemmeholdet.

Yderligere to touchdowns kom på tavlen via special teams. Først blokerede Barkevious Mingo et punt, som Lonnie Johnson Jr. fik fingrene i og scorede på. Lidt senere fumblede Tyreek Hill et punt return, der få sekunder senere resulterede i endnu et touchdown af Watson, denne gang til tight end Darren Fells.

Ud over de to store fejl på special teams var Kansas City også helt ved siden af sig selv på angrebet i begyndelsen med to drops på tredje downs, der ellers ville have resulteret i et sæt friske downs i begge tilfælde. Intet gik rigtigt for favoritterne i første quarter.

Fire Mahomes-touchdowns på ti minutter
Bagud 24-0 lignede det endnu et skuffende slutspilsexit på hjemmebane for Chiefs, men så blev kampen på helt vanvittig vis vendt fuldstændig på hovedet. Patrick Mahomes kastede fire touchdowns – tre af disse til tight end Travis Kelce – på ti magiske minutter for Chiefs.

De første tre touchdowns skete over blot fire minutter godt hjulpet på vej af, at Texans pludselig delte gaver ud på special teams. Først ved et mislykket fake punt på egen banehalvdel og senere en fumble på et kickoff return. De gode muligheder lod Chiefs ikke gå til spilde, og med under et minut tilbage af første halvleg kunne værterne gøre det til pausestillingen 28-24. Texans-føringen var elimineret og mere til, og Chiefs blev med pauseføringen det første hold i NFL’s historie til at være bagud 24-0 efter 1. quarter og indhente føringen til pausen.

De 52 point var samtidig en ny slutspilsrekord for flest point ved pausen.

Angrebsmassakren fuldendt i anden halvleg
Chiefs holdt foden på gassen efter pausen og afgjorde reelt kampen med et field goal til 51-31 i midten af 4. quarter. Værterne scorede touchdowns på syv angrebsserier i træk, før de måtte nøjes med det førnævnte field goal.

Touchdown-stimen var blot endnu en slutspilsrekord i rækken sat af Kansas City i kampen. Andy Reids tropper blev desuden det kun femte hold nogensinde i slutspillet til at vinde efter at have været bagud med 24 eller flere point. Det første hold siden Patriots vendte 3-28 til sejr over Falcons i Super Bowl LI. Chiefs blev også det første hold til at være bagud med 20 i slutspillet og vinde med 20.

Chiefs-Titans i AFC-finalen
Med sejren ligger det nu fast, at Kansas City Chiefs og Tennessee Titans på søndag den 19. januar klokken 21.05 skal spille om, hvem der skal respræsentere AFC i Super Bowl.

Kampen spilles på Chiefs’ hjemmebane, Arrowhead Stadium.

Væsentlig statistik

Chiefs
Patrick Mahomes, 23/35, 321 yards, 5 TD’s, 4 løb, 56 yards
Damien Williams, 12 løb, 47 yards, 2 TD’s, 2 catches, 21 yards, 1 TD
Travis Kelce, 10 catches, 134 yards, 3 TD’s
Frank Clark, 3 sacks

Texans
Deshaun Watson, 31/52 388 yards, 2 TD’s, 6 løb, 37 yards, 1 TD
DeAndre Hopkins, 9 catches, 118 yards
Will Fuller, 5 catches, 89 yards
Kenny Stills, 3 catches, 80 yards, 1 TD