San Francisco 49ers er i NFC-finalen efter en overbevisende sejr over Minnesota Vikings.

Der var ingen rust, og der var ingen slinger i valsen, da San Francisco 49ers trådte ind i slutspillet. Angrebet var godt, men forsvaret var sublimt, da Vikings blev sendt hjem med en 27-10 sæk.

Se alle højdepunkter her. Artiklen fortsætter under videoen:

Faktisk var kampen slet ikke så tæt som cifrene kunne tyde på. 49ers defensive linje var den alt-dominerende faktor, der hverken tillod Vikings at løbe eller kaste.

Vikings runningback Dalvin Cook blev holdt til blot 18 yards hele kampen, og Vikings angreb havde 82 yards ved pausen og sluttede med 147 yards. Det var det færreste antal yards et 49ers forsvar havde tilladt i slutspillet. Nogensinde. Altså som i ever, ever.

49ers angreb var ikke prangende, men de havde en klokkeklar plan. Løb bolden, og tving Vikings forsvar til at fokusere på løbet. Det gav succes med 175 løbeyards, hvoraf Tevin Coleman havde 105.

Quarterback Jimmy Garoppolo blev ikke bedt om meget, men hans blot 11 completions og 131 yards fortæller ikke, hvor effektiv han var. I en tæt første halvleg blev han ved med at konvertere svære tredje downs til første downs, og han kastede et touchdown på 49ers første angrebsserie.

I anden halvleg spillede 49ers “hold bolden i egne rækker” og med et Vikings angreb, der var overmatchet, og en Nick Bosa i topform, kom Vikings aldrig i nærheden af sejren.

Bosa førte 49ers i tacklinger med seks, havde to sacks, og var en konstant trussel for en Vikings linje, der ikke kunne håndtere rookien.

49ers er videre til NFC-finalen for første gang siden 2012, og møder vinderen af kampen mellem Packers og Seahawks søndag aften.