Anden spillerunde af NFL-sæsonen gav os igen masser af underholdning, og selvom der hverken var spænding til sidste øjeblik i Pittsburgh eller Denver, blev vi stadig forkælet med Big Ben-magi, når regnen stoppede, og så afgjorde Von Miller endnu en football-kamp med et strip-sack. I denne uges TV-kampe på Viasat gælder det først to revanchelystne hold i Green Bay Packers og Detroit Lions, hvorefter to AFC-slutspilskandidater i Kansas City Chiefs og New York Jets mødes.

I modsætning til den tidlige TV-kamp mellem Green Bay Packers og Detroit Lions, som du kan læse om ved at klikke her, kommer Kansas City Chiefs og New York Jets ind til søndagens opgør klokken 22.15 på TV3+ med vidt forskellige oplevelser i bagagen. Alex Smith og Co. var taget til Houston med en umådelig selvtillid efter at have overkommet en Chargers-føring på 21 point og vundet den første kamp. Men Texans’ forsvar fik hurtigt Kansas City ned på jorden igen ved at forcere tre turnovers og holde gæsterne til 12 point i en sejr på 19-12.

Jets fik derimod revancheret et smerteligt åbningsnederlag til Cincinnati Bengals på 23-22, da en forrygende spillende Ryan Fitzpatrick med hjælp fra brandvarme Matt Forte førte New York til en 37-31-sejr ude mod Buffalo Bills for ti dage siden. Derfor står begge hold nu på 1-1 for sæsonen ved indgangen til en kamp, hvor resultatet i mine øjne kan være forskellen på succes eller fiasko, når slutspilsbilletterne skal uddeles i starten af januar.

To af AFCs bedste forsvar

Hvis du er til offensiv og sprudlende football, er det ikke i Kansas City, du finder det. Til gengæld er Chiefs et velforberedt og smart-spillende hold under ledelse af Andy Reid. Angrebet er styret af Alex Smith, der i mange år er blevet betegnet som en “game-manager”. Han virker dog til at lægge en smule på sit spil år efter, og angrebet er begyndt at bruge hans atletiske evner mere. Smith har altid kunnet læne sig op ad et stærkt løbeangreb, og det er ingen undtagelse i år, hvor Spencer Ware har vist storspil i skadede Jamaal Charles’ fravær.

Runningbacken og Chiefs-angrebet kommer dog på noget af en prøve mod Jets, der har en fantastisk defensiv linje i Muhammad Wilkerson, Leonard Williams og Sheldon Richardson. De tre gutter kan stoppe løbet og samtidig virkelig komme efter quarterbacken som i den første kamp mod Bengals, hvor Andy Dalton blev sacket syv gange. I bagenden har Jets til gengæld set lidt skrøbelig ud, og Darrelle Revis er allerede blevet brændt to gange for dybe touchdowns; først af A.J. Green og dernæst af Marquise Goodwin. Chiefs’ styrker ligger dog ikke i kastespillet, og det lover godt for gæsterne.

Ryan Fitzpatrick var tæt på ustoppelig i Thursday Night Football mod Jets, hvor han ramte på 24 af sine 34 kast for 374 yards og en touchdown. Meget få quarterbacks går så meget dybt som Fitzpatrick, og finder han først en rytme med stærke våben som Brandon Marshall og Eric Decker ned ad banen, bliver han en stor udfordring at stoppe. Modsat kan Fitzpatrick også tabe en kamp fuldstændig på jorden, når han ikke rammer niveau. Mod Buffalo i 2015-sæsonens sidste kamp ramte han på under halvdelen af sine kast (16 ud af 37) og kastede tre interceptions, hvilket kostede Jets en plads i slutspillet. Veteranen bærer dog langt fra hele læsset selv, da Matt Forte allerede har vist sig som en fremragende erstatning for Chris Ivory senest med tre touchdowns mod Bills.

Fitzpatrick skal passe ekstra på mod Chiefs’ forsvar, der er eminent til at forcere turnovers. Forsvarets store stjerne, outside linebacker Justin Houston, er ude med en knæskade, men forsvarets har stadig en masse andre spillere på et højt niveau. Cornerback Marcus Peters og safety Eric Berry har begge en næse for at få hænderne på bolden, og inside linebacker Derrick Johnson spiller fortsat rigtig godt. Derudover emmer holdets defensive linje af kvalitet med Dontari Poe, Jaye Howard, Allen Bailey og rookie Chris Jones.

Afgørende matchups

Den helt store nøgle til denne kamp bliver, om Kansas City formår at løbe bolden mod Jets’ frygtindgydende defensive linje, for hvis først Alex Smith skal ud og afgøre kampen på egen hånd, bliver det en rigtig lang aften på kontoret. Hjemmeholdets offensive linje er lidt ramt af skader, og der vil helt sikkert ikke blive åbnet de samme huller til Spencer Ware. Men hvis han kan fortsætte de imponerende takter fra de to første kampe, hvor han har løbet for seks yard per løb og samtidig grebet ni bolde for hele 177 yards, vil det give muligheder for store spil til receiver Jeremy Maclin og tight end Travis Kelce ned ad banen. Hvis KCs forsvar på den anden side kan lukke ned for Forte, kan Fitzpatrick sagtens blive lokket til at tage nogle dumme beslutninger.

Vigtige skader

Chiefs: Justin Houston er ude med en knæskade i længere tid. Værterne må også undvære linebacker Sam Barrington, startende guard Parker Ehinger og den offensive linjemand Jah Reid. Jamaal Charles ser endnu ikke ud til at være klar nok til at få sæsondebut, da han er stærkt tvivlsom. Cornerback Philip Gaines og den anden startende guard, Laurent Duvernay-Tardif, døjer også med skader, men de forventes at spille.

Jets: Gæsterne har tæt på alle mand klar. De to startende inside linebackere David Harris og Erin Henderson er tvivlsomme, men kun sidstnævnte er reelt i fare for at misse kampen. Om wide receiver Brandon Marshall spiller med sin knæskade, bliver først besluttet lige op til kampstart.

Seneste møder

Seneste indbyrdes opgør ligger to år tilbage. Det fandt også sted på Arrowhead Stadium, og her vandt hjemmeholdet med 24-10 på trods af, at Jets producerede 55 yards mere end hjemmeholdet (364 mod 309).

Samlet vurdering

Det er to meget jævnbyrdige hold, som helt sikkert vil være med i opløbet om slutspilspladserne i december. Jeg tror dog, at Jets har en smule mere kvalitet på begge sider af bolden og derfor vinder 23-19 i et stort skridt mod slutspillet.