Dallas Cowboys’ forsvar må undvære Leighton Vander Esch i resten af 2023-sæsonen, og den stærke linebacker frygter efter sigende for sin fremtid i NFL.

Dallas Cowboys’ startende linebacker Leigthon Vander Esch er dømt færdig for sæsonen med en nakkeskade. Det fortalte Jerry Jones i et interview med 105.3 The Fan, hvor holdejeren også betonede, at Vander Esch’ fravær er et markant slag for Cowboys’ forsvar og for holdets titelaspirationer.

Skaden skal ses i lyset af, at Vander Esch tidligere har døjet med alvorlige nakkeproblemer, efter at han pådrog sig en nakkeskade i 2019. Vander Esch blev efterfølgende opereret i nakken i begyndelsen af 2020, og forlængede sin kontrakt med Dallas Cowboys frem til 2025.

Leighton Vander Esch beskadigede så sin nakke på ny i femte spillerunde i år, hvor Dallas Cowboys fik klø af San Francisco 49ers. Spørgsmålet er så, om den seneste nakkeskade får betydning for Vander Esch’ fremtid i NFL? Holdejer Jerry Jones ville ikke udelukke, at Vander Esch har spillet sin sidste kamp i ligaen.

Den 27-årige linebacker står noteret for 72 kampe i NFL, hvori han har leveret 469 tacklinger, 3,5 sacks og tre forcerede fumbles.