San Francisco 49ers’ mangeårige offensive tackle Joe Staley har besluttet at stoppe sin spillerkarriere i NFL.

I går aftes sendte Washington Redskins den offensive (venstre) tackle Trent Williams til San Francisco 49ers – i bytte for valg i hhv. femte runde i 2020-draften og tredje runde i 2021-draften. Handlen pustede nyt liv til rygterne om, at den mangeårige 49ers-tackle Joe Staley havde tænkt sig at lægge støvlerne på hylden og gå på pension.

Læs mere mere om handlen der sendte Trent Williams til San Francsico her.

Nu er rygterne blevet til realitet. Joe Staley har valgt at trække sig tilbage efter 13 sæsoner og 181 kampe for San Francisco 49ers.

Joe Staley har været en særdeles pålidelig støtte på 49ers’ offensive linjes venstre side i de seneste 13 sæsoner. Han er bl.a. blevet hædret med seks udnævnelser til Pro Bowl (2011-2015, 2017) samt en plads på NFL’s prestigefyldte “Årtiets hold” for 2010’erne.

Ifølge Analyseinstituttet Pro Football Focus (PFF) har Joe Staley sågar været den bedste venstre tackle i ligaen siden 2011 – hvortil den nytilkomne Trent Williams rangerer 4’er på selve samme liste.

Joe Staley har udsendt en officiel udtalelse, hvor han takker sine holdkammerater, 49ers’ ledelse og holdets fans for “13 fantastiske sæsoner”. Heri fortæller Staley også, at det er fysiske hensyn, der gør, at han trækker stikket:

“Football har været min passion, siden jeg var otte år gammel… Men jeg kan mærke på min krop, at det er tid til at stoppe nu. Football er en fysisk sport, som jeg har givet mit ypperste og rykket mine egne grænser for. (…) Den seneste sæson var den sværeste for mig og min familie personligt. Min krop var ved at bryde sammen som følge af en række af skader – særligt blev min nakkes tilstand betydeligt forværret.”

Efterfølgende har 49ers’ tight end George Kittle lagt en hjertevarm hilsen til Joe Staley ind på de sociale medier, som I kan se nedenfor: