Doug Pederson er færdig som cheftræner for Philadelphia Eagles, meddeler klubben i en pressemeddelelse mandag.

En uge efter Black Monday er NFL blevet ramt af endnu en trænerfyring. Philadelphia Eagles har givet Doug Pederson sparket efter endnu en skuffende sæson.

Doug Pederson mødtes med Jeffrey Lurie, der er Eagles’ bestyrelsesformand og administrerende direktør, for at diskutere klubbens fremtid. Efter mødet er Jeffrey Lurie kommet frem til, at Pederson ikke er den rette mand for Eagles fremadrettet.

“Jeg har brugt de seneste par uger på at evaluere alt fra det seneste år og se fremad. Vi er alle meget skuffede over vores sæson og indstillede på at vende tingene, ikke bare i næste sæson, men også for fremtiden for klubben. Cheftræner Pederson og jeg havde en samtale og diskuterede, hvordan den kollektive vision ville se ud fremadrettet. Efter at have reflekteret over vores samtaler mener jeg, at det er det bedste er at gå hver til sit,” siger Jeffrey Lurie blandt andet i en længere pressemeddelelse.

Doug Pederson og Philadelphia Eagles sluttede 2020-sæsonen med en record på 4-11-1 efter en sæson præget af mange skader og en meget skidt spillende Carson Wentz, der fik for lang snor af Pederson.

Den nu tidligere cheftræner vil dog blive husket for, at han i sin anden sæson som Eagles-træner i 2017 var med til at føre klubben til sin første Super Bowl-triumf med sejren på 41-33 over New England Patriots i Super Bowl LII.

Over sine fem sæsoner slutter Doug Pederson med en record i grundspillet på 42-37-1 og en record i slutspillet på 4-2.

Jeffrey Lurie vil ifølge ESPN gerne have en cheftræner med styrker i det offensive. Derfor nævnes flere dygtige offensive koordinatorer blandt kandidaterne til at blive Philadelphia Eagles’ nye cheftræner. Det gælder Brian Daboll fra Buffalo Bills, Joe Brady fra Carolina Panthers, Eric Bieniemy fra Kansas City Chiefs og Arthur Smith fra Tennessee Titans. Lincoln Riley, der er cheftræner for college-holdet Oklahoma Sooners, fremhæves også af ESPN.