Carson Wentz’ dage i Philadelphia er talte. Eagles har ifølge kilder handlet quarterbacken til Indianapolis Colts.

En saga er slut, mens en anden er påbegyndt. Carson Wentz er ikke længere er quarterback hos holdet fra den broderlige kærligheds by. Ifølge Adam Schefter har Eagles handlet det tidligere førsterundevalg til Indianapolis for et tredjerundevalg i 2021, samt et andetrundevalg i 2022, der dog kan blive til et førsterundevalg. Det kan det, hvis Wentz spiller 75% af Colts’ snaps i 2021 eller 70%, hvis Colts når playoffs.

Rygterne har fløjet længe, ja, der var folk, som stillede spørgsmålstegn ved hans position allerede efter draften sidste år, hvor Eagles brugte et andenrundevalg på Oklahoma-quarterbacken Jalen Hurts. Det hjalp ikke, at Wentz havde et gennemgående forfærdeligt år i 2020, hvor han ikke bare spillede så forfærdeligt, at han blev bænket til fordel for Hurts, men der gik også rygter om et komplet ødelagt forhold til daværende cheftræner Doug Pederson. Pederson blev fyret efter sæsonen og nu lider Wentz en lignende skæbne.

Historisk cap hit

Med handlen får Eagles ikke bare et par draftvalg, de påtager sig også et dead cap hit på $33,8 millioner, hvilket er det største i NFLs historie. På den anden side overtager Colts de resterende fire år af den kontrakt, som Wentz underskrev i 2019, hvilket inkluderer en rosterbonus på $10 millioner, der garanteres d.19/3.

Quarterbacken kan nu se frem til en frisk start under velkendte øjne. Colts’ cheftræner Frank Reich var Wentz’ offensive koordinator i North Dakota-drengens to første sæsoner, inklusiv 2017, hvor Wentz af mange blev anset som en MVP-favorit inden skaden mod Rams. Lykkes det ikke for Reich at få Wentz tilbage på et godt til acceptabelt niveau, kan Colts fritstille ham kvit og frit efter 2021-sæsonen.

Wentz startede sin karriere som andetvalget i 2016 draften, hvor Eagles handlede sig til Clevelands valg for to førsterundevalg, samt ét andet-, tredje- og fjerderundevalg. I sin tid hos Eagles kastede Wentz for 16811 yards, 113 touchdowns og 50 interceptions, mens han blev valgt second team All-Pro og Pro Bowl én enkelt gang, begge i 2017.