Philadelphia Eagles’ mest produktive runningback nogensinde har besluttet at trække stikket fra en glorværdig karriere.

Efter 170 kampe i NFL med 11.102 løbede yards, 3.898 grebne yards, 89 touchdowns og et hav af elegante og iøjnefaldende spil har LeSean McCoy valgt at trække stikket og gå på pension.

Dertil har LeSean McCoy skrevet under på en symbolsk kontrakt à en dags varighed med Philadelphia Eagles, hvorfra han vil trække sig tilbage som Eagles-spiller.

LeSean McCoy blev hentet til Philadelphia tilbage i 2009, hvor han startede sin forrygende karriere. McCoy var bl.a. en af de mest produktive runningbacks i NFL i løbet af 2010’erne og særligt i sine seks år for Eagles, var han tæt på at være ustoppelig. Her leverede McCoy 6.792 løbede yards, 2.282 grebne yards og 54 scoringer. Det er også hovedårsagen til, at han trækker sig tilbage i de grønne og hvide farver:

– Jeg har aldrig følt mig så veltilpas og glad, som jeg gjorde i Philadelphia. Derfor er det også specielt for mig at ‘vende hjem’ til fansene og organisationen Eagles, der har gjort så uendeligt meget for mig, udtaler LeSean McCoy til NBC Sports Philadelphia.

LeSean McCoy blev i sin karriere udvalgt til seks forskellige Pro Bowls og udnævnt til to All Pro-førstehold. Der er kun ni runningbacks i NFL’s historie, som er blevet udvalgt til flere Pro Bowls end LeSean McCoy, og de er alle sammen blevet indlemmet i Hall of Fame ved undtagelse af Adrian Peterson, som endnu ikke er berettiget til den absolutte hæder.

I sin karriere optrådte McCoy for Philadelphia Eagles (2009-2014), Buffalo Bills (2015-2018), Kansas City Chiefs (2019) og Tampa Bay Buccaneers (2020). Dertil vandt McCoy to Super Bowl-titler som reserve hos henholdsvis Chiefs (2019) og Buccaneers (2020).

LeSean McCoy vil blive hædret i forbindelse med Philadelphia Eagles’ hjemmebanekamp mod netop Kansas City Chiefs, der spilles på søndag d. 3. oktober kl. 19.00 dansk tid.