Det tidligere førsterundevalg er blevet kendt skyldig i adskillige voldsomme anklager, der har resulteret i en dom på 14 års fængsel.

Historien om Kellen Winslow II er en trist og voldsom en af slagsen, så der skal lyde en advarsel herfra, inden vi fortsætter til selve nyheden. I 2019 blev den tidligere Pro Bowler arresteret efter adskillige anklager fra flere kvinder om en serie af voldtægter, kidnapninger og andre seksuelle overgreb. Nu er der faldet dom i den sag, der sender Winslow bag tremmer i 14 år.

Winslows retssag begyndte allerede 2019, hvor han i juni det år blev dømt for voldtægt, seksuelle overgreb og blottelse. Der faldt dom på enkelte anklager, men der blev også erklæret ugyldig domsforhandling på otte andre anklager, så der skulle en ny retssag til.

I november 2019 tilstod Winslow så en fuldbyrdet voldtægt af en bevidstløs teenager, samt overgreb på en 54-årig kvinde, som en del af en aftale med San Diegos statsadvokat, hvorefter strafferammen blev sat til mellem 12-18 år. Det blev gjort fra Winslows side for at undgå en livstidsstraf, hvis han blev kendt skyldig i anklagerne ved den nye retssag.

Aftalen betød også, at Winslow vil være på prøveløsladelse resten af sine dage og skal registrere sig som sexforbryder, når han engang kommer ud af fængslet.

Winslows forsvarsadvokat, Marc Carlos, gik efter minimumsstraffen på 12 år med begrundelsen, at handlingerne var influeret af de mange slag til hovedet (CTE), som Winslow pådrog sig i sin karriere.

Den forklaring accepterede dommeren dog ikke og kaldte Winslow for et seksuelt rovdyr, der søgte ofre i særligt sårbare situationer med det håb, at de enten ikke ville anmelde overgrebene eller blive anset som troværdige vidner af en jury. Det endte som skrevet med 14 års fængsel til Winslow.

Winslow, der er søn af Hall of Famer Kellen Winslow Sr., blev valgt af Cleveland Browns med det sjette valg i første runde af 2004 draften, og nåede at opnå status som den bedst betalte tight end i NFL, da han skrev under med Tampa Bay i 2009. Han nåede også at være i truppen hos Seahawks, Patriots og Jets inden karrieren sluttede i 2013.