San Francisco 49ers var bagud med 17 point ved pausen mod Detroit Lions, men en vild anden halvleg sikrede dem en 34-31 sejr og en plads i Super Bowl LVIII.

På 12 minutter i tredje quarter gik 49ers fra at være bagud 24-7 til udligning 24-24. Hjemmeholdet blev spillet ud af banen i første halvleg, men en misset 4. down af Lions, et vildt catch af Brandon Aiyuk og en fumble af Lions runningback Jahmyr Gibbs betød, at 49ers kom tilbage fra en ellers håbløs situation

Lions førte 24-7 ved pausen, men headcoach Dan Campbells aggressive stil endte med også at blive hans dødsdom. To gange i anden halvleg gik han efter den på 4. down og begge gange kiksede Lions. Første gang kunne Lions have bragt sig foran med 17 igen i 3. quarter, og anden gang kunne de have udlignet til 27-27 i 4. quarter.

I stedet scorede hjemmeholdet 27 point i træk i anden halvleg, og især var Christian McCaffrey og en overraskende mobil Brock Purdy de afgørende faktorer i det flotte comeback. McCaffrey sluttede kampen med 132 yards og to touchdowns.

49ers åbnede anden halvleg med bolden og vekslede det til et field goal, men det var deres næste drive, som endelig fik publikum op af stolene. Brandon Aiyuk reducerede til 24-17, efter han havde lavet et spektakulært catch lige inden.

På Lions efterfølgende angrebsserie fumblede Gibbs, og så kunne Christian McCaffrey score sit andet touchdown i kampen til ellevild jubel for hjemmeholdets publikum, der ellers havde været meget stille.

49ers bragte sig foran for første gang i kampen i begyndelsen af 4. quarter, da rookie kicker Jake Moody scorede et field goal fra 33 yards, inden Elijah Mitchell slog sejren fast for 49ers med sit touchdown til 34-24 med lidt over tre minutter tilbage.

Lions reducerede til 34-31, da Jameson Williams scorede sit andet touchdown i kampen med 56 sekunder tilbage, men 49ers fik fat i det efterfølgende onside kick, og så var sejren en kendsgerning.

Lions åbnede kampen med et fabelagtigt drive, der kun bestod af fire spil på 1 minut og 42 sekunder og sluttede med et lækkert touchdown af Jameson Williams på en reverse.

På 49ers næste angrebsserie brændte Moody et 48 yard field goal forsøg, og i stedet kørte Lions ned af banen, og runningback David Montgomery scorede på et kort løb til 14-0, der også var stillingen efter første quarter.

49ers kom endelig på tavlen i starten af 2. quarter, da Christian McCaffrey afsluttede et drive med et touchdown, hvor han havde bolden på fem af de sidste seks plays.

Næste gang 49ers havde bolden gik det dog knap så godt. Quarterback Brock Purdy kastede en forfærdelig bold, der blev interceptet af Lions linebacker Malcolm Rodriguez.

Lions udnyttede den store mulighed til udbygge føringen til 21-7 på et vildt touchdown af Gibbs, der har haft en flot sæson og et flot slutspil for Lions, bortset fra hans fumble i 3. quarter, der endte med at blive meget kostbar.

Med sejren er 49ers klar til holdets ottende Super Bowl, og for anden gang på fire år hedder modstanderen Kansas City Chiefs, der tidligere søndag slog Baltimore Ravens.