Du kan godt sætte kryds i kalenderen ud for 1. juledag, for NFL forkæler os igen med jule-football.

NBA er ikke glade… Faktisk er de nok nærmere arrige.

I mange år har der været en stiltiende aftale mellem de to store professionelle ligaer, om at NFL sad på Thanksgiving og NBA havde 1. juledag.

Men det ændrede sig sidste år, da 1. juledag faldt på en mandag, og NFL ikke bare lagde én eller to kampe, men hele tre kampe på det, der jo er som juleaften for amerikanerne.

Men det var selvfølgelig en en-gangs-foreteelse fra NFL… lige indtil de så seertallene. Der var vanvittige.

De tre kampe havde i gennemsnit 28,7 millioner seere (svarende til over fire gange Danmarks befolkning), og alle tre kampe lå placeret i top 10 for de mest sete kampe i grundspillet i 2023.

Så mindre end fire måneder efter at NFL sagde, at der ikke ville være julekampe planlagt i 2024, så har ligaen ændret mening.

På ejermødet i den forgangne uge, hvor ligaens 31 ejere og repræsentanten fra Green Bay mødtes i Orlando i Florida, kom det frem, at NFL planlægger spille football 25. december, selvom 1, juledag i år falder på en onsdag. Faktisk har ligaen tænkt sig at spille to kampe, som så formodentlig er med kickoff ca. kl. 22 og 02 dansk tid.

Og det bliver historisk, for det blot er anden gang på 75 år, at NFL har haft en onsdagskamp på programmet, og første gang i 88 år, at NFL har lavet en onsdags double-header. Sidste gang det skete var i 1936, skriver Pro Football Reference.

NFL har ikke haft en onsdagskamp med i kampprogrammet siden 1949, da Giants og Cowboys mødtes i spilleuge 1 for at åbne sæsonen. Der var dog en onsdagskamp under Covid-19 pandemien i 2020, da en Ravens-Steelers-kamp blev flyttet til en onsdag.

Den endelige kampprogram kommer ud midt i maj.