Washingtons football-hold under ledelse af ejer Daniel Snyder er nok en gang endt i en skandale. Washington Post har fremlagt en gruopvækkende historie, hvor 15 kvinder står frem og fortæller om et rædselsfuldt arbejdsmiljø i organisationen.

Washingtons football-hold er ved at skifte navn, men det er forhåbentligt ikke den eneste ændring, som organisationen vil gennemgå i den kommende tid. Noget tyder nemlig på, at organisationen har været præget af et skrækkeligt arbejdsmiljø, hvor kvinder dagligt har været udsat for sexchikane og nedværdigende opførsel.

Den historie fortæller 15 kvinder i en lang artikel i The Washington Post. De fleste af kvinderne står frem anonymt pga. frygt for konsekvenserne eller tidligere indgående tavshedsaftaler. I artiklen skildrer kvinderne et sygt, sexistisk og intimiderende arbejdsmiljø.

Anklagerne stammer fra en lang periode gående fra 2006 til 2019 og handler primært om enten grænseoverskridende kommentar af seksuel karakter, opfordringer til at gå i mere afslørende tøj samt anmodninger om at flirte med sponsorer og andet klientel for at lukke salgsaftaler.

Det er ikke første gang, at Washingtons football-hold er i problemer for at behandle klubbens kvindelige ansatte dårligt. I 2018 kom en sag frem om holdets cheerleadere, der skulle være blevet bedt om at agere som escort-piger for sponsorer samt at blive presset til at deltage i upassende begivenheder såsom topløse fotosessioner.

Den nyeste sag vidner om, at det ikke kun er holdets cheerleadere, der har arbejdet i et skrækkeligt arbejdsmiljø, men at hele organisationen har haft omfattende problemer. Op den seneste historie har flere højtstående Redskins-ansatte blevet opsagt, og anklagerne rammer flere højstående Redskins-ansatte. Blandt de nu forhenværende Washington-ansatte kan nævnes den mangeårige radiokommentator Larry Michaels samt Director og Assistent Director of Pro Personnel Alex Santos og Richard Mann II. Alle tre har forladt holdet indenfor de sidste par uger.

Det skal siges, at ejer Daniel Snyder og den tidligere mangeårige præsident Bruce Allen ikke er under personlig anklage i artiklen, men flere af kvinderne fortæller, at især Bruce Allen må have kendt til det sexistiske arbejdsmiljø. Derudover bebrejder de Snyder for en underbemandet HR-afdeling og et barnligt arbejdsmiljø, hvor verbal udskamning og temperamentsfulde udfald var normen.

I artiklen fremgår det også, at kvindelige journalister flere gange har været udsat for upassende opførsel og sexchikane, mens de har forsøgt at gøre deres arbejde.

Hverken NFL eller Washingtons football-hold har kommenteret på sagen endnu. Herunder er der nogle få udklip fra artiklen.