2022 var sidste sæson, hvor holdene kunne slippe med én kort uge efter en torsdagskamp. Startende fra 2023, må holdene have op til to korte uger, og det rammer flere hold.

Steeler, Saints, 49ers, Commanders, Bears, etc.. Der er mange hold på listen, når der skal opgøres mere end én kort uge.

Det er konsekvensen af de nye regler, som trådte i kraft i forbindelse med den nye sæson. Ejerne af NFL-holdene vedtog på ejermødet i marts, at det nu var tilladt at spille flere kampe på korte uger, og med præsentationen af det nye kampprogram, kunne vi konstatere, at det kommer til at gå ud over en del hold.

Med kort uge mener vi selvfølgelig færre end fem dage. Det vil sige, at der ikke medtages hold, som har kortere uger efter lørdagskampe og mandagskampe, selvom det selvfølgelig også rokker ved forberedelserne.

Nedenfor er samlet et overblik over de hold, som kommer til at have mindre forberedelsestid i den kommende sæson.

Pittsburgh Steelers spiller torsdagskampe i spilleuge 9 mod Tennessee Titans og senere i spilleuge 14 mod New England Patriots. Begge kampe kommer efter en søndagskamp, hvilket giver dem blot tre dages forberedelse mod de normale seks.

New Orleans Saints spiller ligeledes to torsdagskampe. De ligger i henholdsvis spilleuge 7 mod Jacksonville Jaguars og spilleuge 16 mod Rams.

San Francisco 49ers har deres første torsdagskamp i spilleuge 3, hvor New York Giants kommer på besøg, mens de i spilleuge 10 tager på besøg hos Seattle Seahawks, når der skal spilles Thanksgiving football.

Chicago Bears er i torsdagsaktion i spilleuge 5, hvor de også møder Washington Commanders. I spilleuge 10 får de fornøjelsen af Carolina Panthers, som gæster The Windy City.

Washington Commanders møder Chicago Bears i spilleuge 5 er Commanders og så er de et af de hold, der traditionelt spiller på thanksgiving. Det skal de igen i år, når de møder Dallas Cowboys.

New York Jets skal ud i en helt ny øvelse – dagen efter Thanksgiving er der nemlig også football på fjerneren. Her spiller New York Jets mod Miami Dolphins, når ligaen for første gang nogensinde byder på Black Friday-football. Jets har desuden en torsdagskamp i spilleuge 17, når de gæster Browns, og det giver dem derfor to korte uger.

Detroit Lions og Green Bay Packers kommer til at møde hinanden hele to gange på torsdagskampe i den kommende sæson. Det sker, når de møder hinanden første i spilleuge 4 og dernæst til Thanksgiving, når de mødes i returopgøret. Udover kampene mod Packers, spiller Lions også åbningskamp mod Chiefs, som ligger på en torsdag. Det giver dem rekorden med hele tre torsdagskampe i den kommende sæson.

Lige netop Kansas City Chiefs spiller også to torsdagskampe i år – men da den ene af de to kampe er åbningskampen, tæller det ikke med som havende to korte uger.

Seahawks og Cowboys er to andre hold, som også skal i aktion i to torsdagskampe. Men disse ligger i forlængelse af hinanden. Begge hold spiller på thanksgiving, hvor Seahawks møder divisionsrivalerne fra San Francisco 49ers og Dallas Cowboys møder Washington Commanders. I den efterfølgende torsdagskamp møder Seahawks og Cowboys hinanden, og fordi de to torsdagskampe kommer lige efter hinanden, giver det kun holdene én kort forberedelsesuge.

Hele programmet kan ses her: