Næste måned forventes NFL-ejere at stemme ja til et forslag, der ændrer den nuværende struktur for brugen af trøjenumre.

Ændringen af ​​regel 5, afsnit 1, artikel 2 i NFL-regelbogen er blevet foreslået af Kansas City Chiefs, efter de løb tør for brugbare trøjenumre sidste sæson.

Med mere fokus på antallet af angrebsspillere, der kan gribe bolden, og det samme på forsvarssiden, når det kommer til at dække op, så er det nuværende nummersystem ikke længere tilstrækkeligt.

Chiefs har derfor foreslået en udvidelse, der giver runningbacks, receivere, tight ends, linebackers og defensive backs lov til at bære nye numre, inklusive trøjer med kun et enkelt ciffer.

Det nye system, som Chiefs har foreslået vil inkludere følgende:

1–19: Quarterbacks, puntere og kickere:
1–49, 80–89: Running backs, receivere, tight ends
1-49: Defensive backs
1–59, 90–99: Linebackers
50–79: Offensive lineman
50–79, 90–99: Defensive lineman

Det nuværende nummersystem tillader kun, at runningbacks og defensive backs må have en trøje mellem 20 og 49, wide receivers kan have 80-89 og 10-19 (som i øvrigt først blev indført for 10 år siden), tight ends 40-49 og 80-89, og linebackers 40-59 og 90-99.

Kansas City Chiefs løb sidste år ind i den udfordring, at de ikke havde unikke trøjenumre nok indenfor de gældende regler. Faktisk havde de tre spillere – RB Elijah McGuire, DB Alex Brown og DB Deandre Baker – der alle spillede i nr. 30 sidste sæson.

Det forventes at NFL-ejerne vedtager forslaget på det store ligamøde i maj, og når det sker, så vil runningbacks, wide receivere, tight ends og defensive backs pludselig kunne løbe rundt med et 1-tal på brystet.

Tag fx. runningback Derrick Henry fra Tennesse Titans. Han spillede med nr. 2 i high school, og nr. 2 i college, men kunne ikke få et enkelt ciffer i NFL, så han valgte i stedet 2 og 2 – altså 22. Nu kan han endelig få sit elskede 2-tal på trøjen igen.

Saints runningback Ty Montgomery begyndte karrieren som wide receiver for Packers. Der fik han nr. 88, og da de så manglede en runningback og satte ham ned i backfielden beholdt han nummeret. Det ser stadig mærkeligt ud, men nu kan det altså blive mere normalt.

Receiver JaMarr Chase, der måske bliver valgt som den første receiver i dette års draft, spillede i college med nr. 1 på brystet. Det kan han efter de nye regler fortsætte med i NFL, hvis han vil.

Læs også: Elming: Her er min første mock draft

Andre spillere synes det er noget gejl og kan godt lide NFLs system. Faktisk siger de, at det netop viser forskellen på college football og NFL, og at trøjer med kun ét ciffer på receivere og cornerbacks hører hjemme i college.

For klubber som f.eks. New York Giants er det til gengæld en kærkommen ændring. Klubben, der er fra 1925, har pensioneret 14 trøjer fra tidligere korifæer, og dermed har de længe haft udfordringer med at finde numre nok til nye spillere. Det bliver der altså ændret på nu.

Så er spørgsmålet bare, hvornår vi får tre-cifrede trøjenumre i NFL.