Her på Gul klud har vi sat os for at lave et MVP-termometer, hvor du hver uge kan se hvor varme de forskellige spillere er i forhold til at kunne hive prisen hjem som ligaens mest værdifulde spiller, også bare kaldet MVP.

Spilleuge 11 gav en række overraskelser, men den er ikke færdig med at give. Den markerer nemlig starten på årets MVP-termometer. Da dette er første uge vil kommentarerne til spillerne være mere generelle end tilfældet vil være de kommende uger, der i højere grad vil fokusere på den enkelt uge.

Termometeret er inddelt i de noget arbitrære kategorier: Brandvarm, varm, gløder stadig, og slår gnister. De skal forstås således, at kategorien brandvarm består af de spillere, der for alvor slås om den eftertragtede MVP-titel, imens varm-kategorien tilhører dem, der ligger lige udenfor toppen, men har mulighed for at blive brandvarme. De yderste mandater af denne top 10, gløder stadig, kan, naturligvis, rykke op og ned, men har ikke umiddelbart egentlige chancer for at ende med hæderen som ligaens mest værdifulde spiller. Til sidst finder vi dem, der lige præcis ikke nåede top 10 i denne uge, men stadigvæk slår gnister.


Brandvarm

1. Patrick Mahomes II, QB, Kansas City Chiefs
Kastede sin kun anden interception imod Las Vegas Raiders, men cementerede sit sæde på NFL’s MVP-trone ved at lede Cheifs på et imponerende game winning drive, hvor man aldrig var i tvivl om udfaldet. At dette var en af Mahomes’ dårligste kampe i sæsonen, siger noget om hans vanlige format.

2. Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks
Efter et par hårde uger for Wilson, hvor han havde kastet syv interceptions på fire uger, leverede han en, omend ikke kæbefaldende, flot og nærmest fejlfri præstation i det vigtige divisionsopgør imod Cardinals. Hans 30 kastede touchdowns fører fortsat ligaen.

3. Kyler Murray, QB, Arizona Cardinals
Thursday Night-opgøret mellem Seahawks og Cardinals endte med sammenlignlige stats mellem Murray og Wilson, men det var Wilson, der trak sig sejrsrigt ud af kampen, hvorfor Murray tilskrives tredjepladsen for nu. Murray havde også en torskedum intentional grounding, der endte med at være kampafgørende. Statistisk set er hans sæson endnu bedre end den, Lamar Jackson vandt enstemming MVP med sidste år.


Varm

4. Aaron Rodgers, QB, Green Bay Packers
Efter en sprudlende start imod Colts, ville Rodgers og hans Packers-angreb tilsyneladende ingenting i anden halvleg – de scorede kun et field goal til at sende kampen i overtime. På papiret havde Rodgers en fin kamp med tre touchdowns, og havde Marquez Valdes-Scantling ikke fumblet bolden i ovetime, havde jeg måske måtte tilskrive Rodgers roser, istedet for at give ham ris.

5. T.J. Watt, DE, Pittsburgh Steelers
En delt andenplads i antal sacks. Flest tackles for loss. Flest pass deflections for en defensiv linjemand eller pass rusher. Watt havde ingen nævneværdig kamp imod Jacksonville Jaguars, hvilket der heller ikke var behov for, men det er en yderst imponerende sæson, han er i færd med. I min bog er han også favorit til at blive årets defensive spiller.

6. Josh Allen, QB, Buffalo Bills
Sad over i uge 11, men har præsteret et, for mange, meget overraskende spring i niveau i denne sæson. Han har formået at løfte den completion percentage med ti procentpoint, og efter ti kampe har han allerede overgået det antal touchdowns, han kastede hele sidste sæson. Han var dog ikke god i kampen imod Cardinals inden Bills’ friuge, og han skal tilbage på sporet, hvis han ikke skal rykke ned ad listen.

Gløder stadig

7.Dalvin Cook, RB, Minnesota Vikings
Cook satte over 100 yards og en touchdown på tavlen, da hans ellers varme Vikings tabte til Cowboys. Hans 13 touchdowns fører NFL, og han er på andenpladsen i rushing yards, kun ti yards efter Derrick Henrys 1079.

8. Ben Roethlisberger, QB, Pittsburgh Steelers
Når man er leder og quarter back for et hold der har vundet ti kampe og tabt nul, så er man automatisk med i MVP-snakken. Roethlisberger har spillet en flot, omend stille sæson, hvor han har gjort det, der kærevedes af ham, men heller ikke ydeligere. Det var bestemt ingen brandkamp, Big Ben leverede på det ellers tvivlsomme Jaugars-forsvar. På Thanksgiving venter Ravens, en kamp, der formentlig vil rykke på Bens placering på denne liste.

9. Alvin Kamara, RB, New Orleans Saints
Nogle spillere er gode til at løbe bolden, andre til at gribe den. Kamara er dominerende i begge facetter af angrebsspillet, hvilket gør ham til en af de giftigste offensive aktiver i NFL. Sammenlagt er det blevet til 1179 yards og 11 touchdowns indtil videre. Kamara gjorde ikke meget væsen af sig i Taysom Hills første start – for første gang i sin karriere havde han ikke et catch.

10. Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams
Ingen MVP-liste er kompplet uden, mener mange, NFL’s mest dominerende spiller, Aaron Donald. Han er notorisk svær at rangere, da hans tårnhøje betydning og præstation ikke overføres en-til-en i statisikkerne. Han tager double teams på hvert spil, ødelægegr så mange spil, gør livet nemmere for resten af sit forsvar – men uden, det kan ses på statistikkerne. Alligevel deler han andenpladsen for sacks med Steelers’ T.J. Watt.


Slår gnister


Derrick Henry, RB, Tennessee Titans
Vel nok den mest upopulære mand i Baltimore. King Henry sendte Ravens til tælling i overtime med et 29-yard touchdown løb. Hans betydning for Titans’ angreb kan ikke underestimeres, og det er kun i kraft af en så stærkt felt, at Henry ikke er finde på top 10 i denne uge.

Tom Brady, QB, Tampa Bay Buccaneers
For tre siden var Brady blandt de største favoritter til at løbe med MVP-titlen. Men efter at have fået ørene i maskinen af Saints og denne uge af Rams, så er Bradys MVP-drømme faldet lige så hurtigt som hans humør, når han ser et billede af Nick Foles.