2022-draften er overstået, og alle holdene i NFL har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi de kommende dage nærmere på, hvordan holdene har klaret sig, og hvilke spillere du skal holde øje med i fremtidige sæsoner. Vi lagde ud med AFC East, og du gælder det så NFC East.

Med 2022-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det.

Vi kommer i denne artikel med vores bud på, hvilke draftvalg hos NFC East-holdene, der udgør den bedste og dårligste værdi, og vi giver klubben en samlet karakter for 2022-draften.

Rd.PickNavnPositionCollege
113Jordan DavisDTGeorgia
251Cam JurgensCNebraska
383Nakobe DeanLBGeorgia
6181Kyron JohnsonLBKansas
6198Grant CalcaterraTESMU

Bedste værdi: Nakobe Dean, LB, Georgia
Det var helt vildt, som Dean faldt i årets draft. Omvendt var det også tydeligt ret hurtigt, at der måtte være tale om en skade eller måske noget kriminelt som årsag. Det bliver interessant at se, hvor meget skaderne vil forhindre ham i at komme på banen særligt i rookie-sæsonen. Jeg havde egentlig lyst til at vælge A.J Brown her, men jeg har valgt kun at tage udgangspunkt i deres draft-valg. Selvom linebacker ikke er en vildt sexet position, så kan det blive årets steal, hvis han trodser skadesproblemerne og kan overføre talentet til NFL. Vi taler altså om lederen på et historisk godt Georgia-forsvar, som blev taget med pick 83 omtrent 50 valg senere end forventet. Det synes jeg, er god værdi.

Værste værdi: Cam Jurgens, C, Nebraska
Jeg synes egentlig ikke, at der er decideret dårlig værdi i nogle af valgene. Tjo, Calcaterra render rundt med en slem historik hvad angår hjernerystelser, og han har været på pension én gang allerede, men det er udmærket at finde en tight end med valg 198, som kan være med i rotationen. Hvis jeg skal være hård, så vil jeg måske pege på Cam Jurgens. Ikke at jeg tror, at han ikke bliver en god spiller, for det er jeg faktisk ret overbevist om. Det er tydeligt, at han skal i lære hos Jason Kelce, som næsten selv har udvalgt ham. Center er dog ofte en position, som man ikke behøver at investere i tidligt i en draft, og de har alligevel brugt valg 51 på ham. Det er lidt meget for en mand, der primært skal i lære hos Kelce i sin første sæson, og som vel egentlig ikke skal spille den store rolle endnu. Det er måske lidt hårdt, men det er også udtryk for en stærk draft hos Eagles, som er svær at sætte en finger på.

Samlet vurdering:
Philadelphia havde en rigtig god draft, og de kan som udgangspunkt være meget tilfredse. Foruden deres fem valg i draften, så fik de en hel del mere værdi med. De havde oprindeligt tre valg i første runde, men kun ét af dem blev brugt på Jordan Davis, som nok skal gøre en forskel. Derudover sendte de ét til New Orleans, som de så overtager ditto fra i 2023, og så var der den helt store A.J Brown-handel. Ét valg i første runde og ét i tredje for en stjernereceiver, som de også har udstyret med en monsterkontrakt. Det kan jeg enormt godt lide, og han passer perfekt sammen med DeVonta Smith. Eagles slap også afsted med måske den bedste gruppe af UDFA’s, herunder quarterbacks Carson Strong fra Nevada (kunne sagtens være draftet) og EJ Perry fra Brown. De fik også en guard i Noah Elliss fra Idaho, som er talentfuld nok til at komme på deres endelige roster.

Jeg er meget tæt på et 12-tal, men jeg synes egentlig, at der er nogle ubekendte, som godt kan bekymre lidt. Vi ved, at Jordan Davis er god og har fysikken til at være starter i NFL, men hvor hurtigt kommer han op og spiller det antal snaps, som man kan forvente af ham? Hvad med Nakobe Dean og Calcaterra, der begge har kæmpet med udfordrende skader i en tidlig alder? Hvis jeg kun skal se på de 5 spillere, som de har draftet, så er jeg ikke helt oppe på en topkarakter, men det er meget tæt. Der er rigtig god værdi i de her valg, men det kan også blive en lidt flad fornemmelse i første sæson, hvis vi af forskellige årsager ikke får de her spillere så meget på banen. I et fremtidsperspektiv kan jeg rigtig godt lide den her draft fra Eagles side, men jeg er spændt på at se, hvor meget indflydelse deres rookies kommer til at have.

Karakter: 10 (men med pil op)

Næste side: New York Giants scorer homerun og hovedryst