2022-draften er overstået, og alle holdene i NFL har fået tilføjet et kuld af nye, unge talenter. På Gul Klud ser vi nærmere på, hvordan holdene har klaret sig, og hvilke spillere du skal holde øje med fremover. Her er NFC North.

Med 2022-draften pakket sammen er det blevet tid til at kigge nærmere på, hvad holdene foretog sig, og hvad vi synes om det.

Vi kommer i denne artikel med vores bud på, hvilke draftvalg hos NFC North-holdene, der udgør den bedste og dårligste værdi, og vi giver klubben en samlet karakter for 2022 draften.

Rd.PickNavnPos.Trade
27Kyler GordonCB
216Jaquan BriskerSAFLAC>CHI
37Velus JonesWR
525Braxton JonesOTBUF>CHI
531Dominique RobinsonEDGECIN>CHI
67Zach ThomasG
625Trestan EbnerRBBUF>CHI
629Doug KramerCSF>NYJ>HOU>CHI
75Ja’Tyre CarterGNYG>CIN>CHI
733Elijah HicksDBCOMPENSATORY – LAC>CHI
734Trenton GillPCOMPENSATORY – LAC>CHI

Bedste værdi: Kyler Gordon, CB, Washington
Det bedste man kan sige om Chicago Bears draften er, at de havde 10 picks. Det værste er, at de ikke gjorde noget for at hjælpe sidste års rookie QB Justin Fields. Det havde nok været at foretrække, at de med mindst ét af deres to picks i anden runde (de havde ikke noget i første for sidste års trade, der gav dem Fields) havde valgt enten en receiver eller en offensiv linjemand. I stedet gik valgene på en cornerback og en safety. Når det så er sagt, så er både Kyler Gordon og Jaquan Brisker solide picks, og at Bears kan få Gordon med pick 7 i anden runde var lidt overraskende. Flere eksperter havde ham som et første-runde-valg, men her fik Bears ham i starten af anden. Han kommer til at starte omgående for dem, og får sin sag for, når han skal op imod receivere som Justin Jefferson og Jameson Williams, og selvfølgelig ligaens MVP Aaron Rodgers to gange om året.

Værste værdi: Velus Jones, WR, USC
Det er dejligt, at Bears trods alt kiggede på deres depth chart med receivere og tænkte, at det ville være en god ide at opgradere positionen. Og derfor valgte de så en receiver i tredje runde, der kan løbe stærkt. Meget stærkt. Ja, faktisk er han en af de hurtigste spillere overhovedet i årets draft. Men der er naturligvis en grund til, at han ikke blev draftet før. Han kan nemlig ikke gribe bolden, hvilket må siges, at være en rimelig væsentlig kvalitet for en receiver. Han spillede på hold i college med Drake London, der blev valgt som den første receiver i draften. Velus Jones var nummer 14. Det var ganske enkelt for sent, at Bears kom ind i kampen om receivere, og Jones hjælper dem ikke.

Samlet vurdering:
Det her var ikke en god draft, og 2021 virker bare så lang tid siden. Dengang – for ét år siden – var Bears de store vindere, og der blæste nye vinde med håb om succes på quarterback-pladsen og også valget af Teven Jenkins blev rost overalt. Nu kigger man på en draft, hvor der godt nok er kommet både en ny headcoach og sportschef, som på ingen måder hjælper i udviklingen af Justin Fields. ALT skulle have været tilrettelagt for at gøre hans andet år i ligaen nemmere, og give ham både våben og beskyttelse. Det skete ikke, og det er lettere bekymrende. På den positive side kan Bears have ramt plet med to sene valg i Braxton Jones og Dominique Robinson, men lige nu virker den her draft som en af årets dårligste.

Karakter: 02

Næste side: Ren gavebod til Detroit Lions