NFL’s sundhedsreglement er ualmindeligt svært at håndhæve i praksis.

Vi har set det på tværs af det europæiske sportskontinent: divisionsforeninger, fodboldforbund, etc. forsøger at skabe de sikreste sundhedsrammer for klubberne ved at udforme et skærpet sundhedsreglement, der mindsker kontaktmulighederne.

NFL har nu givet grønt lys til, at spillere og trænere kan vende tilbage til holdenes faciliteter, såfremt de følger ligaens udstedte sundhedsreglement. Det betyder bl.a., at spillerne skal holde betydelig afstand i omklædningsrum, møderum, etc.

Mens Baltimore Ravens’ cheftræner John Harbaugh er begejstret over at vende tilbage til holdets faciliteter, vurderer han, at det bliver umuligt at følge ligaens protokoller til punkt og prikke:

“Jeg har gennemlæst ligaens sundhedsreglement – og for at være ærlig: Det bliver umuligt at håndhæve i praksis. Vi vil gøre vores ypperste for at efterleve reglementet med forøget afstand, brug af masker, osv.,” udtalte John Harbaugh til 105.7 The Fan in Baltimore.

NFL-holdenes faciliteter har været lukket ned i de seneste to måneder som følge af den amerikanske håndtering af COVID-19.