Mandag bekræftede NENT mange måneders rygter. Mediekoncernen forlænger ikke NFL-rettighederne.

NFL har været vist direkte hver søndag på dansk tv siden 15. oktober 2000. Men nu kan det være slut.

Den dag så TV2 Zulu dagens lys og samme aften sendte tv-stationen den første direkte kamp fra grundspillet på dansk tv med Jimmy Bøjgaard og Claus Elming ved roret.

Siden fulgte et rettighedsskifte, hvor Viasat-koncernen i 2007 overtog NFL-rettighederne i Danmark, Norge, Sverige og flere andre lande.

I første omgang delte TV3+ og det nu hedengangne TV2 Sport rettighederne, hvor førstnævnte også viste slutspil og Super Bowl, mens sidstnævnte hver søndag i grundspillet viste kl. 19-kampen og også viste de tre Thanksgiving-kampe hvert år.

I 2013 overtog Viasat rettighederne 100%, og TV2 Sport blev til TV3 sport. TV2-koncernen lancerede selv en ny TV2 Sport i 2015, som viste college slutspillet i 2019, men endnu ikke har haft NFL på programmet.

Ifølge Gul Kluds rundspørge har hverken TV2 eller Discovery-koncernen købt NFL-rettighederne og heller ikke mindre tv-koncerner har budt, vist interesse eller haft økonomien til at overtage NFL.

Dermed ligner det lige nu, at Danmark for første gang i 22 år bliver uden direkte NFL på TV. I givet fald er det lidt en æra, der slutter, hvor måden, TV2 Zulu viste NFL på, blev skabelon for mange andre europæiske lande og var med til at popularisere ligaen udenfor USA.

Løsningen, hvis du skal se NFL i år, er at streame det via NFLs egen player, der hedder NFL Gamepass. Du kan læse meget mere om Gamepass, og samtidig støtte Gul Klud her.

1 KOMMENTAR

  1. Så enten absurde 1880kr, eller en mindre 545kr “pakke” der giver sammendrag og Red Zone? Og så vidt jeg kan se er Red Zone ikke on-demand, så hvis man har et arbejde, er det realistisk set kun live søndagskampe til ca kl 22 man kan nyde godt af denne Red Zone feature.

    Jeg har talt med adskillige venner og kolleger der ser NFL. Ingen af dem vil give 1880kr for 5 måneders TV, ikke én. Jeg har fulgt NFL på TV siden de gode og gale Zulu dage, men det ser ud til at få en ende nu, fremover må det blive lidt resultat og stillings kiggeri på hjemmesider.

Comments are closed.