Ordet snyder på dansk synes at passe meget godt på Washington Commanders ejer, Daniel Snyder, der bliver beskyldt for at have snydt de andre 31 ejere.

Daniel Snyder, ejeren af ​​Washington Commanders, beskyldes nu for at have begået økonomisk kriminalitet, herunder manglende indrapportering af billetindtægter og tilbageholdelse af sæsonkort-depositum.

Det er et uvildigt handelspanel, der er kommet med beskyldningerne, og har tirsdag sendt et brev med såvel påstande som dokumentation til det amerikanske erhvervsministerium.

Avisen Washington Post er kommet i besiddelse af brevet, der hævder, at Snyder “kan have været involveret i et bekymrende, langvarigt og potentielt ulovligt mønster af økonomisk adfærd.”

På et tidspunkt i 2016 skulle Commanders (dengang Redskins) angiveligt have beholdt op mod 5 millioner dollars fra sæsonkortholdere, som de skulle have haft tilbage, og løbende har han stoppet entreindtægter i egen lomme i stedet for at dele indtægterne med de 31 andre NFL-hold.

Sådan deles éntreindtægter i NFL
Alle éntreindtægter fra alle NFL-kampe på amerikansk grund deles efter følgende model:
-60% af indtægterne går i hjemmeholdets kasse
-40% af indtægterne går i en fælles NFL-pulje
Efter sæsonen fordeles de samlede fælles indtægter blandt alle 32 hold
Indtægter fra udenlandske kampe går ubeskåret i hjemmeholdets kasse

Beskyldningerne kom først frem, efter en af ​​holdets tidlegere ansatte , Jason Friedman, pludselige legede whistleblower og fortalte, hvad han hævdede var normal praksis på direktionsgangen hos Washington-klubben.

Friedman er ikke Hr-hvem-som-helst. Han er tidligere vicepræsident for salg og kundeservice, og hævdede over for panelet, at holdet førte “to sæt regnskab” – hvoraf det ene blev brugt til at holde styr på de manglende billetindtægter til NFL.

Klubben sendte – ifølge Friedman – vildledende data til ligaen, så Washington og i sidste ende Daniel Snyder beholdt en stor sum penge i egen lomme, i stedet for at dele dem med de andre klubber, som reglerne foreskriver.

Repræsentanter fra Washington Commanders har afvist beskyldningerne.

“Holdet afviser kategorisk alle beskyldninger om økonomiske uregelmæssigheder af nogen art til enhver tid,” skriver Commanders i en pressemeddelelse. “Vi overholder strenge interne processer, der er i overensstemmelse med NFL- og regnskabsstandarder, som revideres årligt af et globalt respekteret uafhængigt revisionsfirma og er også underlagt regelmæssige revisioner af NFL.”

I forhold til påstande om fejlrapportering af billetindtægter skriver holdet, at der “absolut ikke har været tilbageholdt billetindtægter på noget tidspunkt”, og at enhver person (læs: Friedman), “der afgiver vidnesbyrd, der antyder tilbageholdelse af indtægter, har slet og ret begået mened.”

Hvis der er noget om sagen, og svindlen bliver bevist, så betyder det med stor sandsynlighed, at de andre ejere smider Daniel Snyder ud af det ekslusive selskab.

Samtidig er dette blot den seneste af mange skandaler for Snyder, der også har flere MeToo sager hængende over sig.