Den hurtige wide receiver, DeSean Jackson, har bevæget sig ind i noget af en storm efter han delte et kontroversielt citat på Instagram.

Jackson er kommet på dybt vand efter han i weekenden delte et antisemitisk citat. Citatet tilskrives Hitler og har sin oprindelse i en bog, der siden har været igennem faktatjekmøllen og citatet er blevet dømt til at være en fabrikation.

Jacksons post kommer efter en weekend, hvor han også har delt sin positive holdning til den kontroversielle religiøse leder Louis Farrakhan, der er kendt for antisemitiske holdninger.

Efter den første post blev Jackson mødt af kritik, men mente, at han var blevet misforstået. Derfor delte han endnu engang samme citat, men tilføjede følgende tekst.:
“Dem, der føler, at jeg hader jøder, misforstod mit opslag. Jeg har intet had mod nogen i mit hjerte. Lighed. Lighed”

Derefter fulgte endnu en post med samme citat, hvor Jackson fokuserede på det, som han mente, var det centrale. Men skaden var sket og det er også tvivlsomt, om Jacksons efterfølgende posts ændrer på noget. Kritikerne var der, forståeligt nok, stadig, da det uanset hensigt er et voldsomt diskriminerende citat.

Blandt kritikerne er den tidligere Eagles’ administrative leder, Joe Banner, der efterlyser konsekvenser for den aldrende receiver.

Man må formode, at Jackson, uanset hensigten bag posten, bliver kaldt ind til en samtale med Eagles’ ejer Jeffrey Lurie og general manager Howie Roseman, der begge er af jødisk afstamning. Det er også det, som den mangeårige skribent for The Philadelphia Inquirer, Les Bowen, forudser. Der skal alvorlige samtaler og undskyldninger til, hvis Jackson skal beholde sit arbejde, ifølge Bowen.

Eagles har nu udsendt en officiel kommentar omkring Jacksons handlinger.

“Vi har snakket med DeSean Jackson om hans opslag på de sociale medier. Uanset hans hensigt var budskaberne, som han delte, stødende, skadelige og forfærdelige. De har ingen plads i vores samfund og bliver ikke tolereret eller støttet af nogen i vores organisation. Vi er skuffede og gjorde det klart for DeSean, at det var vigtigt, at han undskyldte, men også bruger hans platform til at fremme sammenhold, lighed og respekt. Vi fortsætter med at evaluere omstændighederne og vil tage de nødvendige skridt. Vi tager dette meget seriøst og er engageret i fortsat at have produktive og meningsfulde samtaler med DeSean, samt alle vores spillere og ansatte, med det formål at uddanne, lære og udvikle os,” lød meddelelsen fra Eagles.

Hvad der kommer til at ske med Jackson, kan meget vel afhænge af, om opslagende bliver vurderet til at være en misligholdelse af hans kontrakt. Det melder ESPN’s insider Adam Schefter.