Der har været et rekordhøjt antal tætte kampe i år og tre spilleuger allerede med to overtidskampe.

Kilde: Associated Press.

Der var masser af spænding og sene afgørelser i NFLs spilleuge 5. Fra Lamar Jacksons usandsynlige comeback, der endte med en overtidsejr til Baltimore, til fieldgoal-forbi-festivalen mellem Green Bay og Cincinnati, til Eagles og Patriots vilde comebacks.

Fire kampe blev afgjort med den afgørende scoring enten i det sidste minut eller i overtid. Det hævede antallet i denne sæson til 19 kampe, der sluttede med en så sen afslutning, hvilket er rekord for NFL efter fem spilleuger.

I sæsonen er vi nu oppe på 21 kampe, der er afgjort med tre point eller færre, hvilket er tredjeflest nogensinde gennem fem uger.

Spilleuge 5 markerede også tredje gang i denne sæson, at mindst to kampe gik i overtid, hvilket også skete i både uge 1 og 4. Fire hold (Ravens, Raiders, Titans og Bengals) har alle spillet to overtids-kampe i sæsonen, hvor kun Raiders vandt dem begge.

Stakkels Lions

De sene har afgørelser har bragt jubel hos de vindende fans og sorg og frustration hos de tabende. Værst er det nok gået ud over Lions, der i søndags tabte 21-19 til Minnesota på Greg Josephs 54-yard field goal i sidste sekund.

Det skete blot to uger efter, at de tabte 19-17 til Baltimore Ravens, da Justin Tucker satte NFL-rekord med et 66-yard field goal på kampens sidste spil

Lions er det første hold i NFL-historien, der taber to kampe i samme sæson på field goals på mindst 50 yards i sidste sekund. Man kalder det populært walk-off field goals, og mon ikke Lions er gået hovedrystende fra banen begge gange.

Kicker-koks

Udover Ravens, der har førnævnte Justin Tucker, synes de fleste hold at have store udfordringer på kicker-positionen. I femte spillerunde blev der sat en særdeles negativ rekord, da ligaens kickere brændte 13 ekstra point og 14 field goals.

Problemet var mest tydeligt i Cincinnati, hvor Green Bays Mason Crosby og Bengals’ Evan McPherson tilsammen brændte seks spark, inklusiv et hver i overtime.

De i alt 27 brændte spark på en enkelt spilleuge er flest siden siden uge 12 i 1987, hvor kickerne missede 26 field goals og et ekstra point (dengang sparkede man extra point fra 1 yard linjen).