Til den kommende NFL-sæson har TV2 valgt at droppe NFL. Dermed kan NFL-kampe lige nu ikke ses på nogen danske kanaler.

Efter to år med flere ugentlige kampe fra NFL-grundspillet, playoffs og Super Bowl har TV2 valgt NFL fra igen. Det skyldes blandt andet TV2’s overordnede økonomi og de nye Superliga-rettigheder, som stationen har erhvervet.

TV2s sportsdirektør Frederik Lauesen, der selv tidligere har dækket Super Bowl siger til Gul Klud: – Personligt er jeg superærgelig over, at vi nu må sige farvel til NFL, men vi skulle lige som alle andre afdelinger på TV2 igennem en sparerunde, og der havde vi en mulighed for at komme ud af vores kontrakt med NFL.

TV2 havde oprindeligt skrevet en 3-års kontrakt med NFL, men havde en option på at komme ud af aftalen efter to sæsoner, og den har de nu benyttet sig af.

– Den primære grund er den sparerunde som TV2 gennemgik i efteråret, hvor vi jo også måtte sige farvel til flere kolleger, siger Frederik Lauesen, og fortsætter: – Så kiggede vi vores rettigheder igennem, og for sportens vedkommende havde vi en mulighed for at spare penge ved at opsige vores NFL-kontrakt. For det andet, så selvom seertalene har været fine uden at være prangende, så har NFL også skuffet på salg af play-abonnementer, og så måtte vi bare erkende, at det var et nemt sted at spare nogle penge.

Samtidig har NFL med sit eget Gamepass-produkt og det faktum, at ligaen bestemmer hvilke kampe, der sendes over Atlanten, også gjort det svært for TV2 at få de danske fans til at tænde om søndagen:

– NFL er et niceprodukt med masser af inkarnerede fans, men i modsætning til NBA, hvor vi har frit valg på alle hylder og selv bestemmer, hvilke kampe, vi vil vise de danske seere, så er det NFL, der bestemmer, hvilke kampe der skal vises. Der ville vi f.eks. godt have haft mulighed for at vise flere kampe med Arizona Cardinals og Hjalte Froholdt, siger Frederik Lauesen.

Der er til gengæld mange andre muligheder for at se sport om søndagen på TV2’s kanaler, selvom de alle har med en rund bold at gøre:

– Vi har spansk fodbold og italiensk fodbold på det samme tidspunkt som NFL, og så kommer Superligaen også fra efteråret, så ved at droppe NFL undgår vi også at konkurrere med os selv, slutter Frederik Lauesen.

Dermed er det foreløbig slut med NFL-kampe på dansk TV, der begyndte med TV2 Zulu i år 2000, gik videre til TV2 Sport og TV3+ i 2007, blev overtaget helt af Viasat i 2012 og så i 2022 kom tilbage til TV2’s kanaler.

Om en anden dansk tv-station eller streaming-tjeneste byder sig til inden sæsonen, det må tiden vise, men lige nu må de danske seere nøjes med Gamepass eller enkelte NFL-kampe på tyske kanaler.