Bedst som vi gik og troede, at det var slut med NFL på dansk tv, så kommer TV2 med gode nyheder til de NFL-hungrende danske fans.

NFL er nemlig tilbage på dansk tv og kan frem til og med 2024 følges på TV2s kanaler og TV2 PLAY. Det gælder grundspillet, slutspillet og naturligvis Super Bowl.

Når NFL-sæsonen 2022 begynder på torsdag med de forsvarende mestre fra LA Rams på hjemmebane mod Buffalo Bills, så er TV 2 SPORT med på sidelinjen. Det skriver stationen i dag på sin egen hjemmeside.

Hvor mange kampe, der vises på TV2 Sport og hvor mange, der vises på TV2 Play fremgår ikke af artiklen, men sportschef Frederik Lauesen siger:

– Vi har tidligere haft succes med NFL på TV 2, og da muligheden for at få rettigheden tilbage bød sig, var vi ikke i tvivl. Vi tror på, at vi kan bygge videre på interessen for NFL i Danmark og forhåbentligt udbrede den fantastiske sport for endnu flere danskere gennem vores mange platforme – til glæde for de danske NFL-fans.

Artiklen har også en kommentar fra NFLs direktør for International Business Development and Media, Laura Louisy:

– I NFL er vi glade for at kunne annoncere denne nye aftale, som begynder med den kommende sæsons kickoff næste fredag (torsdag nat, red) og kulminerer med Super Bowl. Aftalen betyder, at vores kampe vil nå et bredt publikum på tværs af TV 2s udvalg af kanaler og platforme – og sørge for at give vores fans i hele Danmark adgang til den bedste NFL-action i de kommende år.

Masser af NFL

Det kommer ikke til at skorte på kampe fra NFL, når TV2 går genoptager dækningen efter 15 års pause. TV 2 SPORT og TV 2 PLAY kommer ifølge TV2 til at sende syv kampe om ugen grundspillet.

Søndag aften spiller NFL kampe kl. 19 og 22 dansk tid, og TV2 vil give de danske seere mulighed for at vælge mellem to kampe på begge tidspunkter. Desuden kan man se både Thursday Night Football, Sunday Night Football og den legendariske Monday Night Football kamp hver uge live.

Hvordan TV2 fordeler mulighederne mellem TV2 Sport og TV2 Play er der endnu ikke sat ord på. Dog melder stationen ud, at alle kampe i slutspillet bliver vist, og at Super Bowl er tilbage TV2 for første gang siden Super Bowl XL for 17 år siden.

Desuden bliver der mulighed for TV2 PLAY abonnenter at slå over på NFL RedZone, hvor alle touchdowns og afgørende situationer bliver vist fra alle kampe sekunder efter de er sket på stadion.

Hvem skal være kommentatorer?

Det fremgår endnu ikke, hvem der skal kommentere kampene, eller hvor mange kampe, der bliver kommenteret. Ifølge sportschef Frederik Lauesen er man lige nu ved at sætte holdet.

Den mangeårige NFL-kommentator og indehaver af Gul Klud, Claus Elming, siger til spørgsmålet, om han skal tilbage på skærmen:

-Jeg er blevet tæppebombet den sidste time med glade folk, der glæder sig til at få NFL tilbage på dansk tv. Jeg ved ikke mere, end hvad man kan læse i TV2s artikel, så nu må vi se, hvad deres planer er.

Du kan se hele NFLs kampprogram for den første spilleuge her: NFL kampprogram 2022

Har du ikke TV2 Play kan du stadig se NFL hele sæsonen med NFL Gamepass