Først modtog Dallas Cowboys’ offennsive tackle, La’el Collins fem spilledages karantæne. Nu sagsøger han NFL for dommen.

Den 10. september modtog La’el Collins en karantænedom på fem kampe, da han tilsyneladende havde forsøgt at bestikke en medarbejder, der skulle foretage en dopingkontrol på ham. Det satte ham dog ikke i bedre lys, da det samtidig kom frem, at han havde misset syv dopingkontroller.

Collins siger imidlertid, at hans fravær til kontrollerne var retfærdiggjort af omstændighederne derved. Blandt andet hævder han at være lovligt undskyldt i to tilfælde, hvor han var til begravelse. I stedet for at tage imod en forhandlet aftale på to spilledages karantæne, valgte Collins at appellere sagen. Dette forsøg fejlede, og Collins’ fem-dags karantæne bestod.

Nu går den indviklede og underlige sag gået ind i en ny fase, da Collins har stævnet NFL for den uretfærdige behandling, han mener at have fået. Målet er i første omgang, at få annulleret de sidste to spilledages karantæne. Uanset udfald, hvad der videre vil ske er endnu usagt.

Det er ikke første gang, Collins føler sig forudrettet. Inden 2015-draften var han et af de bedste prospects på den offensive linje, men det kom frem, at han skulle mødes med politiet i Louisiana for at snakke om en gravid kvindes dødsfald, med hvem han tidligere havde haft et forhold. Senere om det frem, at Collins intet havde med den pågældende sag at gøre. Men Collins helt ud af draften, hvilket kostede ham adskillige millioner dollar.

Med eller uden Collins, spiller Dallas Cowboys et vigtigt divisionsopgør på søndag, hvor New York Giants kommer på besøg. Kampen, der også markerer årsdag for Dak Prescotts slemme ankelskade mod samme Giants, sparkes i gang kl. 22.25 dansk tid.