De seneste år har NFC West og AFC North været bredt anerkendt som de bedste divisioner i NFL, men i år er der i den grad blevet rykket rundt på styrkeforholdet. Hvem er på toppen, og hvilken division skraber bunden? Det har jeg taget et kig på.

NFL-sæsonen er gået ind i den afgørende fase. Det blev markeret med et generel god underholdning i Thanksgiving-kampene i går, der alle havde stor betydning for, hvordan slutspillet kommer til at se ud. Vi havde blandt andre to topopgør i henholdsvis NFC North (Lions – Vikings) og NFC East (Cowboys – Redskins), hvilket fik mig til at tænke på, hvordan divisionerne egentlig måler sig op imod hinanden.

Derfor satte jeg mig for øje at rangere de otte divisioner fra top til bund, og der er virkelig et par stykker, som er placeret held anderledes, end jeg – og nok også mange andre – havde forventet inden sæsonen. I går havde vi faktisk et par hold i aktion fra divisioner, der rangerer i hver sin ende. Let’s get to it.

1. NFC East

Denne division er i de sidste mange år blevet latterliggjort med den ene joke efter den anden, men det er blevet gjort til skamme i år. Alle holdene har vundet mindst 50 procent af deres opgør og har en Super Bowl-kandidat i Dallas Cowboys samt to stærke bud på slutspillet i New York Giants og Washington Redskins. Generelt er det en tæt division, hvor Philadelphia Eagles ligger meget tæt på Giants og Redskins.

2. AFC West

Ja, jeg kunne lige så godt have givet førstepladsen til AFC West, men manglen på en oplagt Super Bowl-kandidat gav fordelen til NFC East. Det er egentlig meget simpelt. Divisionen har et utroligt højt niveau, hvor Oakland Raiders endelig er med helt i toppen, mens både Denver Broncos og Kansas City Chiefs er bundsolide. Det vil være meget overraskende, hvis Wild Card-pladserne i AFC ikke skal findes her. San Diego Chargers er det eneste hold under .500, men Rivers og Co. burde have hentet et par sejre mere.

3. AFC East

Det er måske lidt kontroversielt, at AFC East er på tredjepladsen, men divisionen er bedre, end mange giver den kredit for. New England Patriots er som sædvanlig storfavoritten i konferencen, men både Miami Dolphins og Buffalo Bills har vist rigtig fint spil, og hvis et af holdene i AFC West skulle gå ned med flaget, står Adam Gases eller Rex Ryans tropper klar til at udnytte det. New York Jets har mildest talt været en skuffelse.

4. NFC South

Divisionen har intet oplagt bud på et hold, der kan gå hele vejen. Atlanta Falcons’ højtflyvende angreb giver store drømme, men forsvaret er ikke godt nok. Samtidig har Carolina Panthers været en stor skuffelse og er langt fra det samme hold som sidste år, men kan stadig lægge billet ind på slutspillet med en stærk slutspurt. Tampa Bay Buccaneers og New Orleans Saints er to lovende, unge mandskaber, som kan drille de fleste. Divisionen scorer højt på, at alle holdene er ganske konkurrencedygtige.   

5. NFC West

Inden sæsonen havde jeg uden tvivl rangeret denne division højere, men Arizona Cardinals nedtur trækker ned. Cardinals er ikke et dårligt hold, men talentet burde række til meget mere. Elendige San Francisco 49ers hjælper heller ikke. Til gengæld er Seattle Seahawks et af de bedste hold i NFL, mens Rams’ niveau er fuldstændig uændret, selvom Jeff Fischer og Co. nu hører til i Los Angeles. Kursen er sat mod 7-9 igen.

6. NFC North

Lige som i NFC West, er det et topholds nedtur, der koster dyrt i min rangering. Green Bay Packers-forsvaret bombes synder og sammen uge efter efter, og det kan en fornuftigt spillende Aaron Rodgers ikke ændre på. Minnesota Vikings og Detroit Lions er to hold med hver sine store styrker, men holdene har også tydelige problemer. Samtidig er der åbenbart kun hård modvind i The Windy City, hvor et skadeshelvede har ødelagt alle positive takter. Vikings kan muligvis vinde en kamp i slutspillet, men så slutter legen også.

7. AFC South

AFC South er igen at finde nær bunden, men pilen peger opad. Houston Texans gør det resultatmæssigt godt (spillet er en anden sag), selvom J.J. Watt er ude, Indianapolis Colts har Andrew Luck og ikke så har meget andet, mens Tennessee Titans har vist flotte takter, men stadig er et uerfarent hold. Jacksonville Jaguars er faldet komplet igennem i Gus Bradley skæbnesæson. Forklaring: Blake Bortles er en ringe quarterback. Divisionsvinderen taber i første runde af slutspillet.

8. AFC North

Jeg har selv lidt svært ved at forstå, at AFC North er så dårlig en division i år. Cleveland Browns er Cleveland Browns. Pittsburgh Steelers er et skizofrent hold, der kan spille fremragende den ene uge på hjemmebane og tabe til et middelmådigt hold den efterfølgende uge. Baltimore Ravens har et godt forsvar, men på nær Steve Smith er angrebet ikke meget værd. Cincinnati Bengals spiller skidt og er allerede ude af slutspilsbilledet.  Ingen af holdene havde vundet kampe uden for divisionen de seneste otte uger, inden Steelers besejrede Colts uden Andrew Luck i nat.

Kom endelig med din holdning. Hvad synes du om min rangering?

1 KOMMENTAR

  1. NFC East er måske blevet gjort grin med de andre hold, der vinder fordi de ligger i en talentløs division. Men læg mærke til at NFC East pt har flere sejre end nogen anden division og har dobbelt så mange seje som AFC North! Og at nok også er tilfældet når regular season er slut..