Vi har kigget på de startende quarterbacks i AFC-halvdelen og rangeret dem fra 1-16.

De er spillets største stjerner. Når det går godt, får de for meget hæder, og når det går skidt, får de får meget af skylden.

Men hvem er egentlig de bedste quarterbacks i NFL?

Claus Elming og fem skribenter fra Gul Klud har vurderet de 32 startende quarterbacks i NFL og rangeret dem fra worst til first i hhv. AFC og NFC.

Her får du første halvdel af listen, når vi går gennem AFC-halvdelen.

AFC quarterbacks – Rangeret

16

New England Patriots

Jarrett Stidham

Den enes død, den andens brød. Ok, så Tommy-boy er ikke død, men han er ikke i New England længere. Det er i stedet en fyr, der hedder Stidham, der skal styre angrebet, og det bliver noget helt nyt for de forkælede Patriots-fans. Vi ved ikke meget om Stidham, kun at Billy-boy føler sig tryg nok ved den unge arvtager til, at han ikke hentede en mere rutineret quarterback ind.      

15

Los Angeles Chargers

Justin Herbert

Måske lidt urimeligt at sætte ham på denne liste, da han næppe starter fra dag 1 og måske slet ikke ser banen i 2020. Samtidig er vi ikke helt solgt på Herbert, der nok har en stor arm, men kan få svært ved at omsætte sin college-succes til sejre i NFL. Tyrod Taylor ligner umiddelbart starteren i september for Chargers, men Chargers forventer at Herbert er svaret på lang sigt.    

14

Miami Dolphins

Tua Tagavailoa

Et gudsbenået talent, der kan bringe Dolphins tilbage til fordums storhed. Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvor meget hans hofteskade påvirker ham, og om han vil blive skadet igen. Hvis ikke, så har Dolphins gjort et scoop, og vi glæder os alle til at se ham på banen. Den eneste venstrehåndede quarterback i NFL. 

13

Cincinnati Bengals

Joe Burrow

Den nye Tiger King. Der hviler et enormt pres på hans unge skuldre, når den nye helt i Cinci skal agere alt fra redningsmand til Messias. Satte alverdens rekorder i collegerækkerne og skal nu overføre det til NFL. Andy Dalton er taget til Dallas, så Burrow er udset til at starte fra dag 1.  

12

Jacksonville Jaguars

Gardner Minshew

The Gardner did it. The Magic Moustache tog Jacksonville med storm sidste år, og Gardner er både klubbens quarterback og ansigt ud af til. Når han er god, er han forrygende. Når han er dårlig, er han elendig. Men når han leverer, er han supersjov at se på, og han giver håb til alle i Jacksonville om bedre tider.   

11

Denver Broncos

Drew lock

Går ind i sit andet år som NFL-quarterback og er den ubestridte starter for Broncos. Efter et par sløje år siden sejren i Super Bowl 50 er forventningerne til 2020-sæsonen tårnhøje i Denver, og med en god draft er der masser af ungt talent i klubben. Så er spørgsmålet om Lock kan levere.  

10

Las Vegas Raiders

Derek Carr

Raiders har skiftet Oakland ud med Las Vegas, men quarterbacken er stadig den samme. Derek Carr er manden, der skal føre Grudens tropper ind i den nye tilværelse i syndens hule, og han skal spille godt i 2020, hvis ikke klubben begynder at kigge sig om efter en ny styrmand.    

9

Cleveland Browns

Baker Mayfield

Draftet som nr. 1 overall i 2018 overtog han lynhurtigt starterpladsen i Cleveland. Alle elskede ham og havde store forventninger. Forventinger som hverken han eller klubben kunne leve op til sidste år. Nu er det 2020, og Browns har fået et hav af forstærkninger, så i år skal det være for Baker, hvis ikke bust-trommerne pludselig begynder at rumle. 

Næste side: Er Patrick Mahomes eller Lamar Jackson nummer 1? Klik her