Miami Dolphins måtte starte tredjevalget på quarterbackpladsen, men formåede alligevel at skabe massiv spænding i kampen mod Bills.

Buffalo Bills er klar til næste runde af slutspillet efter en overraskende gyser mod Miami Dolphins. Hjemmeholdet vinder 34-31 efter en maratonkamp, der varede fire timer og endte med at skubbe startskuddet i opgøret mellem Vikings og Giaints.

De to AFC East-rivaler havde et par tætte dueller i denne sæsons grundspil. Miami vandt det første opgør med to point, mens Bills lavede et flot comeback og vandt med tre point i midten af december. Det lignede tidligt i opgøret, at Bills ville cruise hjem til let avancement i slutspillet. Buffalo og Josh Allen spillede fremragende i kampens indledende fase og var foran 17-0 tidligt i andet quarter. Det var specielt samarbejdet med receiver Stefon Diggs, der imponerede. Han greb i første halvleg syv bolde for 114 yards. Diggs endte også kampen med den produktion, mens Gabe Davis og rookie Khalil Shakir leverede de vigtige spil i anden halvleg.

Miami havde svært ved at få deres angreb i gang, holdets receiver tabte flere bolde og rookie Skylar Thompson var heller ikke skarp. Det hele vendte dog for Miami i andet quarter, hvor forsvaret fandt noget af det spil, de havde leveret de seneste sæsoner. Med to forcerede turnovers og mere effektivt spil fra unge Thompson fik de spillet sig tilbage i opgøret. Josh Allen er en af ligaens mest talentfulde spillere, men er ofte blevet kaldt sin egen værste fjende. Bills-quarterbacken kastede interceptions i andet quarter og startede tredje quarter med en fumble, der blev returneret for scoring. Det var medvirkende til, at Miami scorede 24 point på blot otte minutter.

Dolphins’ spillede aggressivt i store dele af kampen, mange blitz fra forsvaret og langt flere kasteforsøg end løb. Buffalo var i stand til at brænde Miami på de aggressive spil flere gange, men i sidste ende var det med til at holde udeholdet inde i opgøret. Specielt den defensive linje viste deres værd, Christian Wilkins var en konstant torn i øjet på Allen og co. og Bradley Chubb skabte et sack på et kritisk tidspunkt.

Det var ikke nok for Miami, der offensivt manglede den sidste kvalitet for at levere det helt store mirakel. Spildte timeouts og delay of game-straffe i kampens døende sekunder kostede holdet og de må rejse hjem til varme Florida, mens Bills får lov til at fortsætte i slutspillet.