San Francisco 49ers er videre til divisional-runden med en sejr på 23-17 over Dallas Cowboys.

Vi skulle frem til de døende sekunder, før San Francisco 49ers kunne triumfere og lade sig hylde som sejrherrer i Dallas. Dak Prescott havde ellers muligheden for at udligne gæsternes føring på 23-17, men da han ikke formåede at stoppe tiden efter et 17-yard løb, tikkede de sidste sekunder af klokken.

Det var i bund og grund vanvittigt, at Dallas Cowboys overhovedet havde muligheden for at udligne opgøret til sidst. I de første tre perioder fik Cowboys ikke et ben til jorden, da de begik et hav af personlige fejl – bl.a. med 14 flag for 89 yards – og især havde problemer med at håndtere 49ers’ løbeangreb. Således scorede både Elijah Mitchell og Deebo Samuel touchdowns, mens de – samlet set – løb for 168 yards.

Endvidere lykkedes 49ers’ defensive linje med at overrumple Cowboys’ offensive ditto, hvortil de leverede fem sacks og 14 QB hits. Til sammenligning var Cowboys’ forsvar forholdsvis harmløst, da de slet ikke nåede ind til Garoppolo og kun noterede sig for fire QB hits. Micah Parsons sluttede opgøret med 10 tacklinger, men var en non-faktor i presspillet.

Men hvordan kunne Cowboys så være tæt på at levere et ellers usandsynligt comeback? Det kan først og fremmest forklares ved, at 49ers mistede Nick Bosa (hjernerystelse) og Fred Warner (ankelskade) i kampens slutfase, mens Jimmy Garoppolo pludselig kastede en uprovokeret interception til Anthony Brown, som ledte til Cowboys’ anden touchdown.

I sidste ende holdt 49ers fast og vandt en fortjent sejr i Dallas. Det betyder, at 49ers er klar til divisional-runden, hvor de brager sammen med Green Bay Packers på Lambeau Field.