Kan Los Angeles Rams komme tilbage på sporet? Eller buldrer Chicago Bears bare videre?

To stærke hold tørner sammen i ugens mandagskamp, når Los Angeles Rams tager imod Chicago Bears.

Især sidstnævnte har overrasket mange eksperter og fans i år, hvor de efter seks spillerunder har vundet fem kampe og blot tabt en. Det er især sket på grund af deres stærke forsvar, mens angrebet har været præget af blandt andet et skifte på quarterback.

Rams har også gjort det fint med fire sejre i seks kampe, og senest tabte de til divisionsrivalerne San Francisco 49ers i Sunday Night Football i sidste uge. Det nederlag skal de forsøge at vaske væk, men det bliver altså ikke nemt.

Seneste nyt på skadesfronten
Los Angeles Rams kommer til kampen med gode forudsætninger – i hvert fald i forhold til skader.

Værterne har nemlig stort set en skadesfri trup. Kun én spiller – tight end Tyler Higbee – er klassificeret som tvivlsom, men cheftræner Sean Mcvay sagde fredag, at han regner med, at Tyler Higbee spiller kampen.

Måske er det også værd at nævne, at receiver Robert Woods har døjet med en skade i løbet af weekenden, som måske hæmmer ham. Han spiller dog.

Til gengæld er Chicago Bears mere ramt af skader. Mest nævneværdigt er det, at stjernen Khalil Mack er tvivlsom med en rygskade, og han trænede kun delvist med lørdag af den grund. Det vil selvsagt være et gigantisk tab for bjørnene, skal de klare sig uden ham.

Cornerback Buster Skrine og offensive guard Rashaad Coward er også tvivlsomme. De er dog ikke profiler på niveau med Khalil Mack, men stadig nævneværdige.

Hold øje med…
Aaron Donald mod Bears’ offensive linje
Der hersker formentlig ingen tvivl om, at Aaron Donald simpelthen er den bedste (forsvars)spiller i NFL anno 2020. Han er simpelthen ustoppelig, og Bears’ offensive linje står over for noget af en udfordring mandag aften.

Især indersiden af den offensive linje – Rashaad Coward, der døjer med en skade, samt Cody Whitehair og Germain Ifedi – får det svært. De havde det i hvert fald meget svært i sidste runde mod Panthers, hvor trioen tillod i alt fem pressures i løbet af kampen. Venstre tackle Charles Leno gjorde det desuden heller ikke godt, da han tillod hele fem pressures på egen hånd!

Det bliver ikke just nemmere mod Rams og Aaron Donald. Det kan blive afgørende for, om Nick Foles kan gøre noget i kampen, så held og lykke til dem.

Bears’ forsvar mod Jared Goff og co.
Foroven fokuserede vi på Aaron Donalds indflydelse på kampen, men Bears’ forsvar skal man bestemt heller ikke kimse ad. Det ligner et af ligaens allerbedste, og det har især været deres skyld, at Bears har vundet fem kampe.

Hidtil har Bears’ forsvar ifølge DVOA fra Football Outsiders det femte bedste forsvar med spillere som Khalil Mack, Akiem Hicks og Kyle Fuller, mens de kun har tilladt fire kastede touchdowns i år. Omvendt har Rams det femtebedste angreb ifølge DVOA, der fokuserer på effektivitet.

Rams har hidtil blot vundet over de fire (dårlige) NFC East-hold, og det bliver svært for Jared Goff og kompagni mandag. Men det er et matchup, der kan give os nogle svar – blandt andet om den 26-årige Rams-quarterback for alvor er ved at være tilbage i form.

Spiltip
Som de to matchups, vi har fokuseret på ovenfor, giver indtryk af, kan de to angreb få det svært i Monday Night Football i denne uge.

Nick Foles har endnu ikke været noget særligt for Bears, mens deres forsvar potentielt kan lukke helt ned for Jared Goff – det har de desuden gjort tidligere. Derfor tror vi ikke på mange point, og en pointtotal på under 46,5 point kan man få odds 1,65 for hos Danske Spil.

Spil ansvarligt!

Forudsigelse
Jared Goff får det som nævnt ikke nemt mod Bears’ forsvar, men jeg har svært ved at se Nick Foles og Matt Nagy sætte flere point på tavlen end Goff og Sean McVay. Derfor tror jeg også, at favoritterne Rams vinder opgøret.

Til gengæld tror jeg, at det bliver tættere end nogle af de amerikanske bookmakerne tror, da de har gjort Rams til favoritter med 5,5 point. Så stor bliver forskellen ikke på de to hold, og Rams tager i stedet en smal 20-17-sejr i Monday Night Football.