De to seneste MVP’er. De to favoritter i AFC. Ja, der er et brag i vente natten til tirsdag dansk tid.

Et brag af en kamp venter i Monday Night Football.

De forsvarende Super Bowl-vindere, Kansas City Chiefs, gæster således Baltimore Ravens på M&T Bank Stadium. Og hvis sidste års brag mellem holdene er nogen indikation, venter en særdeles seværdig kamp. 

De to mandskaber er desuden favoritterne til at være AFC’s repræsentant i Super Bowl til februar, og de er også kommet fint fra land i år.

Baltimore Ravens har smadret henholdsvis Cleveland Browns og Houston Texans i denne sæson hidtil, hvor quarterback Lamar Jackson har fortsat med at ligne en vaskeægte superstjerne. 

Også Patrick Mahomes og Kansas City Chiefs er ubesejrede i denne sæson efter sejre over Houston Texans og Los Angeles Chargers, om end de skulle kæmpe for sejren over Chargers i den seneste spillerunde.

De har altså taget de første små skridt mod en plads i slutspillet, og måske mandagens kamp endda bliver en snigpremiere på sæsonens AFC-finalen? I hvert fald venter et opgør mellem de to seneste MVP’er og to fantastiske mandskaber. 

Seneste nyt på skadesfronten
Storkampen bliver heldigvis også med to hold, der er så godt som skadesfri. 

Baltimore Ravens’ største skadesproblem er, at de mistede cornerback Tavon Young for sæsonen i den seneste spillerunde, da han pådrog sig en alvorlig knæskade. Derudover er safety Anthony Levine samt et par reserver tvivlsomme. Levine har imidlertid trænet begrænset med i løbet af ugen og kan altså være klar. 

Hos Kansas City Chiefs er det blot Alex Okafor, der er meldt definitivt ude, mens cornerback Charvarious Ward, receiver Sammy Watkins og linebacker Dorian O’Daniel er tvivlsomme. De to sidstnævnte trænede ifølge Chiefs’ skadesoversigt fuldt med lørdag og bør i hvert fald være klar. 

Defensive tackle Mike Pennel er desuden helt sikkert tilbage og skal hjælpe dem med at stoppe Ravens’ stærke løbeangreb. 

Hold øje med…

Bliver Chiefs’ linebacker udstillet – igen? 
Kansas City Chiefs havde ikke nemt ved at slå Chargers i sidste weekend, og især Chiefs’ linebackere havde problemer med at dække runningbacks og tight ends op. Det kan blive et gedigent problem mod Ravens.

Hvis ikke Anthony Hitchens, Ben Niemann, Damien Wilson og kompagni kan dække tight end Mark Andrews op og stoppe Ravens’ mange runningbacks, kan det blive en uudholdelig lang aften for Chiefs’ forsvar. 

Kan Ravens’ secondary følge med Chiefs’ receivere?
Baltimore Ravens råder over en af ligaens absolut bedste secondaryer, hvor Marcus Peters og Marlon Humphrey er ligaens måske bedste cornerbackduo. Det er dog en speciel opgave at stå over for Chiefs’ receivere.

Chiefs har nemlig hurtigløberne Tyreek Hill, Mecole Hardman og Sammy Watkins – som dog er tvivlsom – og i deres møde sidste år havde Ravens svært ved at håndtere deres fart. Det har de fleste hold faktisk. Men det bliver alligevel ekstra interessant, om Ravens’ dygtige cornerbacks kan følge nogenlunde med.  

Spiltip

Baltimore Ravens har set yderst imponerende ud i år, og jeg tror også på, at de vinder mandagens kamp mod Kansas City Chiefs. Og hvis man kigger på Ravens’ kampe i løbet af de seneste to år, har de oftest været foran både ved pausen og ved slutfløjtet.

Det kan de gøre igen, og hos Danske Spil kan man få odds 2,15 på, at Lamar Jackson og kompagni fører ved pausen og vinder kampen. 

Spil ansvarligt! 

Forudsigelse

Det er et tæt opgør mellem to af de helt store favoritter til titlen i år, og med Patrick Mahomes skal man aldrig dømme Chiefs ude, men Ravens ser alligevel meget stærke ud. 

Især kan mismatchet mellem Ravens’ kasteangreb over midten og Chiefs’ linebackere komme til at gøre ondt på sidstnævnte, og buddet herfra er, at Ravens vinder opgøret. 

Det bliver dog også i en pointrig kamp, der slutter 37-31 i Baltimores favør.