Første spillerunde skuffede ikke. Der var masser af lækre touchdowns, og adskillige kampe blev først afgjort helt til sidst. I nat slår Buffalo Bills og New York Jets hul på næste runde i et divisionsopgør, hvor begge mandskaber er pisket til sejr efter nederlag i deres åbningskampe.

En forrygende første spillerunde i NFL er knapt blevet afsluttet, før den næste runde er over os. I nat klokken 02.30 gæster New York Jets nemlig Buffalo Bills på New Era Field. Selvom det er meget tidligt på sæsonen, er begge hold under et gevaldigt pres efter nederlag i første runde. Opgøret er derfor ekstremt vigtigt og bliver et pejlingsmærke for, hvilken sæson de to mandskaber kommer til at få.

Især Jets kan simpelthen ikke tåle at tabe. Holdets næste fire kampe efter Bills er alle mod slutspils-deltagere fra sidste sæson: Chiefs, Seahawks, Steelers og Cardinals. Tre af opgørene er endda på fremmed græs. Taber Fitzpatrick og Co. kan holdet realistisk set stå med blot én sejr efter seks kampe, og så er slutspillet meget langt væk.

På den anden side føler jeg, at Bills hurtigt kan falde sammen med en dårlig start på sæsonen. Cardinals og Patriots venter på Bills i de efterfølgende runder. Ud over at opgøret bliver utroligt afgørende for de to holds skæbner i denne sæson, skal vi ikke glemme, at Rex Ryan vil elske at vinde den tredje ud af tre mulige kampe mod sit gamle hold.

Giftige forsvar
Det er ingen hemmelighed at både Bills og Jets er hold, der er bygget op om stærke forsvar. Især Todd Bowles’ tropper viste skræmmende styrke mod Bengals ved at sacke Andy Dalton syv gange, og defensive end Leonard Williams ser ud til at have taget et kæmpe skridt mod sit store gennembrud. Læg dertil, at den defensive end Sheldon Richardson vender tilbage efter karantæne, og så har du måske NFLs mest talentfulde defensive linje.

https://twitter.com/CharlesRobinson/status/775039794149818373

Cincinnati formåede dog stadig at producere 381 yards, fordi Revis og resten af de bagerste geledder langt fra imponerede. Cornerbacken blev flere gange brændt af wide receiver A.J. Green, der så ud til at gøre lige, hvad der passede ham.

Jets’ angreb var med Ryan Fitzpatrick i spidsen overraskende godt i sidste sæson, hvor Brandon Marshall og Eric Decker var blandt de bedste receiver-duoer i NFL. Mod Bengals flyttede angrebet egentlig også bolden fint, men en skidt præstation fra Marshall endte med at koste dyrt.

Hos Buffalo kan du for alvor snakke om, at et hold bæres af forsvaret. Mens Tyrod Taylor og resten af Bills’ angreb kun præsterede sølle 160 yards mod Ravens, holdt et decimeret forsvar Buffalo inde i kampen ved kun at tillade 13 point. Enheden er uden den karantæneramte defensive tackle Marcell Dareus, mens den ene outside linebacker efter den anden er blevet skadet, så Lorenzo Alexander har måttet overtage den tjans. Ser man bort fra et enkelt spil, hvor Mike Wallace brændte Bills dybt for et touchdown, viste forsvaret mange lovende takter.

Afgørende matchups
Begge holds forsvar har altså kvaliteten til at lukke ned for modstanderen, og især Jets’ front-syv ser skræmmende ud. Kampens altafgørende matchup kommer til være mellem wide-receiver Sammy Watkins og cornerback Darrelle Revis. Hvis Buffalo skal have en sejr, skal Watkins spille på samme høje niveau, som da han nærmest legede med Revis i holdenes seneste indbyrdes møde. Duellen er ekstra interessant, fordi cornerbacken havde en skidt åbningskamp, mens Watkins kæmper med en skade, der hæmmer hans spil. Derudover skal Bills simpelthen have etableret løbet fra starten, for ellers bliver det en meget lang aften for Tyrod Taylor.

Vigtige skader

Bills: Hjemmeholdet må undvære den startende venstre tackle, Cordy Glenn, på grund af en ankelskade. Derudover har der i løbet af ugen været en masse rygter om, at wide receiver Sammy Watkins fodskade kunne koste ham resten af sæsonen. Han er dog i spil til kampen og forventes at spille. Tight end Charles Clay er tvivlsom. Defensive tackle Marcell Dareus er ude med karantæne.

Jets: Hos gæsterne er defensive end Muhammad Wilkerson og linebacker David Harris begge tvivlsomme, men det vil være overraskende, hvis de ikke spiller i nat.

Seneste møder
Rex Ryan og Bills gjorde det rigtig onde ved Jets i holdenes seneste opgør, der var i den afsluttende spillerunde sidste år. Her ville en sejr til New York sende dem i slutspillet på bekostning af Pittsburgh, men Buffalo vandt 22-17 hjemme på New Era Field (dengang Ralph Wilson Stadium), og så kunne Jets i stedet se de afgørende kampe hjemme fra sofaen. 2015-sæsonens første opgør mellem de to divisionsrivaler blev ligeledes vundet af Bills og endda med samme cifre.

https://twitter.com/DrunkRex/status/750077185172594688

Samlet vurdering
Selvom Buffalo Bills bør have det mentale overtag og spiller på hjemmebane, er New York Jets simpelthen bare et bedre hold på nuværende tidspunkt. Jets’ forsvar kommer til at gøre rigtig ondt på Taylor og Co., og uden en rask Sammy Watkins kan jeg ikke se hjemmeholdet sætte nok point på tavlen. New York vinder 22-13.