New York Jets har været på udkig efter en ny head coach, og efter små to ugers søgning er valget faldet på Adam Gase, der kommer til, efter han blev fyret for et par uger siden af divisionsrivalerne Miami Dolphins.

Efter tre lunke sæsoner hos Miami Dolphins blev Adam Gase for et par uger siden fyret, men den offensivt indstillede træner har ikke skulle vente længe på at få en ny chance som head coach.

Efter to ugers søgen har Dolphins’ divisionsrivaler New York Jets valgt Gase som deres nye mand i spidsen, beretter ESPN’s Adam Schefter og Jeff Darlington. Tidligere var folk som den tidligere Packers-træner Mike McCarthy og college-træneren Matt Rhule nævnt som varme navne, men i stedet faldt valget på 40-årige Gase, der skal forsøge at udvikle den unge quarterback Sam Darnold.

Adam Gase var den offensive koordinator i Denver, da Peyton Manning havde sit rekordår i 2013, og det vekslede han til et offensivt koordinator job hos Bears, inden han fik sit første head coaching-job hos Miami Dolphins i 2016.

Her førte han i 2016 holdet til slutspillet med en 10-6 record, men de røg dog ud i første runde til Pittsburgh Steelers. Siden havde Gase og Dolphins nogle sværere sæsoner, der var præget af skader til startende quarterback Ryan Tannehill. Over de tre år sluttede Gase med en 23-25 record i grundspillet.

Hos New York Jets bliver hans fornemmeste opgave at udvikle førsterundevalget var 2018, Sam Darnold, der mod slutningen af sin rookiesæson viste rigtig lovende takter.

Hvordan, Adam Gase udfylder resten af sin trænerstab, er stadig uvist, men det står klart, at Gase ønsker, at Dowell Loggains, som Gase har arbejdet sammen med siden sin tid hos Bears, fortsætter som Gases offensive koordinator. De offensive spil forventes dog fortsat at blive kaldt af Gase.

Mike McCarthy trækker sig
Med Gase til Jets står det samtidig klart, at den tidligere Packers-træner Mike McCarthy ikke får et nyt job som headcoach i år. Han har selv meldt ud, at det var “Jets eller ingenting”, og nu tager han i stedet et sabbatår i 2019, inden han håber at vende tilbage til NFL næste år.

Han kommer dig ikke til at lide nød, da hans kontrakt med Green Bay først udløber til årskiftet og giver ham 8 millioner (50 millioner kr.) i år.

McCarthy var også rygtedes i spil til jobbet som ny headcoach hos Browns, men afviste muligheden for et job interview. Det job gik i stedet til Freddy Kitchens.