Giants har i dag informeret Landon Collins om, at de ikke vil bruge franchise tagget på ham. Dermed får han lov at teste det frie marked hvor der formentlig vil være en god håndfuld bejlere til den slagkraftige safety.

Landon Collins kommer ikke til at tørne ud i blåt for New York Giants til den kommende sæson. Det står klart efter klubben i dag har meddelt ham, at de ikke vil bruge et franchise tag på ham.

Giants har i forvejen ikke det store økonomiske råderum. Lige pt har man kun $26 millioner at gøre godt med, og Collins ville have kostet i omegnen af $11 millioner af franchise tagge for et år. Ydermere havde der floreret rygter om, at Collins ville sidde næste sæson ude, såfremt han ikke fik en langvarig kontrakt.

Collins har været en force siden han blev draftet i første runde af Giants, selvom hans evner i opdækningen lader lidt tilbage at ønske. Men har er dygtig til at få sat tacklingerne, og især når han får lov til at være aggressiv i cover 1 er han farlig. Man kan undre sig lidt over, at Giants ikke forsøgte at trade ham væk i sidste sæson, og så trods alt få nogle draft picks for ham, men det var altså ikke tilfældet.

På sin Twitter skrev Collins følgende hilsen til fans og holdkammerater.

Der er masser af hold der kunne bruge en dygtig safety. Hvilke hold der kunne være kandidater til at lande Collins kan du læse mere om i vores gennemgang af free-agency der vil komme i løbet af ugen.