I foråret tradede New England Patriots den dygtige pass-rusher Chandler Jones til Arizona Cardinals. En del af den byttehandel var det tidligere førsterundevalg fra 2013-draften Jonathan Cooper. Han kom dog aldrig i aktion for Patriots, der i dag fritstillede ham.

Det var en ret overraskende handel, da Patriots sendte deres bedste pass-rusher til Arizona og fik et andenrundevalg og guardJonathan Cooper i retur. Chandler Jones snittede i sine fire år i New England 9 sacks per sæson, og han har fået en fremragende start i Arizona, hvor han står noteret for fire sacks i fem kampe.

Cooper, der blev draftet som den syvende spiller i hele 2013-draften, havde man håbet på endelig kunne få gang i karrieren efter nogle skuffende sæsoner hos Cardinals. Desværre har Cooper ikke fået samme succes, som Jones har i Arizona. Den 26-årige guard var ellers udset til at være starter i løbet af off-season, men en skade betød, at han blev overhalet indenom af både rookies Joe Thuney, Ted Karras og andenårsspiller Shaq Mason.

Patriots forventer snart at få guard Tre Jackson tilbage fra en skade, der betyder, at han lige nu er på “physically unable to perform”-listen. Når der er spillet seks kampe, kan han tilføjes til den aktive trup, men indtil da må Patriots nøjes med førnævnte Karras, Mason og Thuney. Sidstnævnte er faktisk indirekte en del af traden med Cooper/Jones, da det andenrundevalg, Patriots fik, blev brugt på at trade tilbage, hvor Patriots valgte Joe Thuney og Malcolm Mitchell.