Bill Belichick ser grund til forsigtig optimisme uden Tom Brady.

Tom Brady har – som bekendt – forladt New England Patriots efter to årtiers ubetinget succes til fordel for Tampa Bay Buccaneers. Det har rejst spørgsmålet om, hvem der skal overtage styrepinden og løfte den tunge arv på quarterback-positionen i Foxborough?

Foruden Tom Brady har cheftræner Bill Belichick været en af de få konstante faktorer i New England Patriots’ succesfulde dynasti. Han er fortsat at finde i New England – og i et nyligt interview udviser han en forsigtig grad af optimisme på Patriots’ vegne.

Her fremhævede han Matt Cassels sæson som startende quarterback i 2008, hvor Patriots sluttede 11-5.

“Cassel-sæsonen er et godt eksempel, hvor vi satte alle sejl til, og justerede vores angrebsfilosofi efter hans styrker. I praksis har vi gjort det samme med Tom (Brady, red.) i alle de sæsoner, hvor han har styret vores angreb. Derfor ændrer vi ikke i vores tilgang til at gøre angrebet funktionelt” udtalte Bill Belichick til Boston Herald.

I 2008 startede Matt Cassel efter første spillerunde, hvor Tom Brady pådrog sig en sæsonafsluttende skade. Herefter kastede Cassel 3.693 yards, 21 touchdowns og 11 interceptions, hvortil han var en væsentlig faktor i, at Patriots sluttede 11-5.