Gary Kubiak har været et varmt navn for mange hold i deres søgen på en offensiv koordinator, men det bliver Minnesota Vikings, der ender med Kubiak. Han får dog kun en rolle som offensiv rådgiver.

Da en stor del af holdene begyndte at skifte ud i deres trænerstab, dukkede en gammel kending op i rygtemøllen. Gary Kubiak, der førte Denver Broncos til en Super Bowl-sejr i 2015, blev meldt interesseret i at vende tilbage til trænergerningen efter et par stille år i kulisserne hos Broncos.

Det lignede først, at Denver Broncos ville ansætte ham som offensiv koordinator, men i stedet bliver det Minnesota Vikings, der får tilknyttet Kubiaks kyndige hjerne. Her får han en rolle som offensiv rådgiver under offensiv koordinator Kevin Stefanski.

Kubiak blev for en lille uge siden udråbt af medierne som Broncos’ kommende offensiv koordinator under deres nye cheftræner Vic Fangio, men forhandlingerne forliste efter nogle uoverensstemmelser omkring resten af den offensive trænerstab. I stedet begyndte Kubiak at afsøge mulighederne hos andre hold, og han blev interviewet flere steder.

Hos Vikings bliver han kun offensiv rådgiver under den offensive Kevin Stefanski, der fik jobbet for under en uge siden. Det er derfor uvist, hvor stor indflydelse Kubiak får på Vikings’ offensive system.

57-årige Kubiak stoppede efter 2016-sæsonen som cheftræner pga. helbredsmæssige problemer, og siden har han arbejdet i Broncos-organisationen i en mindre rolle på ledelsesgangene. Inden hans stop var hans angreb bredt anerkendt i NFL-kredse og specielt hans evne til at designe gode løbesangreb kom hold som Texans (06-13) og Ravens (14) til gode tidligere.