Minnesota Vikings havde to førsterundevalg i sidste års draft. Det ene brugte de på Justin Jefferson, som var en af ligaens bedste wide receivere i sidste sæson – Det andet brugte de på Jeff Gladney, som blev anholdt i april og som nu er sigtet for vold mod en kvinde, som han tidligere har været i forhold med. Minnesota Vikings valgte i går på baggrund af anklagerne at fritstille Gladney.

“Vi har nu kigget tiltalen mod Gladney igennem og vi har valgt at fritstille Gladney med omgående virkning”.

Gladney nåede at starte 15 kampe i den lille trøje, inden vikingeeventyret var ovre. Gladney har ikke nået at spille 4 sæsoner, og er derfor ikke free agent med det samme. Han er i stedet på waiver wiren, hvor de andre hold kan gøre krav på spilleren.

Det er dog højst usandsynligt, at et andet hold samler ham om. Roger Goddell forventes at tilføje Gladney til ligaens exempt list, som er en liste over spillere, der har karantæne fra ligaen.

Gladney kommer derfor til at starte den kommende sæson på bænken, hvis der er et hold, der tør tage chancen med ham.

Gladneys rookie kontrakt ville have løbet frem til og med 2023 sæsonen, med en holdoption på et år mere. Da det er en rookiekontrakt, er alle $11 millioner garanterede – dog medmindre han misligholder kontrakten.