Minnesota Vikings’ cheftræner lagde ikke fingre imellem, da han blev spurgt ind til Vikings’ vaccinesituation.

Vaccination mod coronavirus – og krav om selvsamme – er tidens mest aktuelle emne i amerikansk politik og sport. Senest har NFL strammet sine restriktioner og indført en række sanktioner for hold, som ikke lader sig vaccinere. Som følge inciteres spillere og personale, der ikke har sundhedsfaglige eller religiøse forbehold, til at blive vaccineret mod coronavirus.

Det har medført en række opsigelser og udbrud fra trænere og spillere, som ikke ønsker at lade sig vaccinere. For eksempel har New England Patriots’ offensive linjetræner Cole Popovich opsagt sin stilling, mens Bills-receiver Cole Beasley offentligt har kritiseret sanktionerne.

I går (01.08.21, red.) blev Minnesota Vikings’ cheftræner spurgt ind til vaccinespørgsmålet – og i vanlig stil lagde Zimmer ikke fingre imellem:

– For at være helt ærlig, så er jeg både skuffet og frustreret over de af mine spillere, som ikke vil lade sig vaccinere. Især med tanke på dét vi gennemgik i fjor. Vi må gøre vores bedste og arbejde med de betingelser, vi har (…) men ja, jeg er dybt skuffet, udtalte Mike Zimmer på et pressemøde i forbindelse med Vikings’ sæsonforberedelser.

Zimmers udtalelse kom i kølvandet på, at Minnesota Vikings’ rookie Kellen Mond er testet positiv for coronavirus. Som følge heraf er Vikings’ tre quarterbacks – Kirk Cousins, førnævnte Mond og Nate Stanley – gået i selvisolation, hvortil de misser værdifuld træningstid inden 2021-sæsonen.