Minnesota Vikings og Justin Jefferson er blevet enige om en kontraktforlængelse, der gør ham til den bedst betalte receiver i NFLs historie.

En lille milliard kroner. Det er vel ok… Justin Jefferson bliver i Minnesota og bliver samtidig en meget holden mand.

Ifølge tv-stationen ESPN er Jeffersons nye aftale på fire år og 140 millioner dollars, med 110 millioner dollars garanteret og små 89 millioner dollars i hånden.

Det gør ham ikke blot til den bedst betalte wide receiver i ligaen, men til den bedst betalte spiller, der ikke er quarterback.

Hans kontrakt på 35 millioner dollars årligt i gennemsnit er én milllion dollars mere en den kontrakt 49ers All Pro pass rusher Nick Bosa skrev under på sidste år. Kun 15 quarterbacks tjener mere.

Den 24-årige Jefferson har taget NFL med storm og sat et hav af rekorder i sine fire første år i ligaen. Han er blevet Vikings’ største stjerne, og en uundværlig brik i angrebet.

Vikings valgte ham i første runde med pick 22 af 2020-draften, og han har siden leveret imponerende præstationer med næsten 6.000 yards og 30 touchdowns i sine første fire sæsoner. Selv sidste år, hvor han kun spillede 10 kampe nåede han over den magiske 1000 yards grænse.

Kontraktforlængelsen kommer efter måneder med spekulationer om Jeffersons fremtid i Minnesota, hvor rygter om en trade også var oppe at vende. men nu bliver han i Minnesota, og med aftalen sikrer Vikings sig, at de har en af ligaens mest eksplosive spillere på holdkortet i de kommende år.

Jefferson er kendt for sin enestående evne til at snyde sine direkte modspillere og lave store spil, og hans tilstedeværelse vil være en nøglefaktor for Vikings’ nye angreb med rookie quarterback JJ McCarthy.