Minnesota Vikings startende runningback synes ikke, at hans kontrakt er god nok. Derfor ønsker han at genforhandle den, og indtil der er underskrevet en ny kontrakt, har han ikke tænkt sig at møde op til holdaktiviteterne.

Cook blev drafted i 2. runde af 2017 draften, og han spiller fortsat på den 4-årige kontrakt, som han underskrev som rookie. Den indbringer ham ca Dkk 8.6 mio danske kroner i år, men efter næste sæson står han uden kontrakt.

Med den netop overståede sæson in mente er det heller ikke urimeligt for Cook at forlange mere i løn. Sidste år krydsede Cook 1100 yards og var en central brik i Vikings angreb, der bare holdet til divisionsfinalerne, hvor 49ers blev endestation. De 1100 yards kom på flot og effektiv vis, og selvom der var 9 spillere, der løb for flere yards, havde PFF ham således rangeret som ligaens 3. bedste runningback ift at løbe bolden.

Udover at blive økonomisk kompenseret, så risikerer Cook også at blive skadet i den kommende sæson, hvilket ville stille ham i en forfærdelig forhandlingssituation og potentielt koste ham flere millioner dollars. Et argument for en forlængelse ville således være sikkerheden for Cook og hans økonomiske situation på længere sigt.

Holdet skal dog træde varsomt på runningbackmarkedet. Cook er komme flot tilbage efter sin knæskade i 2017, men Vikings kan risikere at brænde sig på en stor kontrakt til en runningback, som det tidligere er set med David Johnson, Todd Gurley, Leveon Bell, DeMarco Murray eller nogle af de andre skrækeksempler.

Desuden skal Vikings holde sig for øje, at næste års lønloft forventes at skrumpe, hvilket ville gøre en stor kontrakt relativt større og gøre det sværere at forlænge med andre spillere, der har nært forestående kontraktudløb.

I sidste ende sidder Cook dog med dårlige kort på hånden. Ifølge den netop vedtagne overenskomst, så mister Cook en “optjent sæson” ved at sidde ude i løbet af træningslejren, og hvis han ikke opnår den fjerde sæson, opnår han ikke status som unrestricted free agent. Dette ville væsentligt begrænse hans muligheder for at søge ny arbejdsgiver til næste forår.


Cook har valgt at spille offseason på sværeste sværhedsgrad.